ČOKOLADNA TORTA
SASTOJCI:-
Šećer u prahu 2 šalice
Sveobuhvatna brašna 1-3 / 4 šalice
Kakao prah 3/4 šalice
prašak za pecivo 1-1 / 2 žličice
soda za pečenje 1-1 / 2 čajne žličice
sol 1 čajna žličica
jaja 2
mlijeko 1 šalicu
biljno ulje 1/2 šalice
ekstrakt vanilije 2 žličice
kipuća jaka kava 1 šalica
sastojci za Ganache
Tamna čokolada 600g
Nutella 300g
Krema za teške izbjeljivanje 700g
Ekstrakt vanilije 2 žličice
Način: - Dodajte zajedno šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, soda bikarbone i sol u velikoj zdjeli. Dodajte jaja, mlijeko, ulje i vaniliju; S mikserom na srednjoj brzini 2 minute. Umiješajte kipuću kavu(tijesto će biti tanko). Ulijte tijesto u pripremljenu posudu.
Peći 30 do 35 minuta . Pustiti da se ohladi 10 minuta; izvadite iz posude. i dodati Ganache od tamne čokolade.
CHOCOLATE CAKE
INGREDIENTS:-
Powdered Sugar 2 cups
All-purpose flour 1-3/4 cups
Cocoa powder 3/4 cup
baking powder 1-1/2 teaspoons
baking soda 1-1/2 teaspoons
salt 1 teaspoon
eggs 2
milk 1 cup
vegetable oil 1/2 cup
vanilla extract 2 teaspoons
boiling strong coffee 1 cup
ingredients for the Ganache
Dark Chocolate 600g
Nutella 300g
Heavy whipping Cream 700g
Vanilla extract 2 teaspoons
Method:-Stir together sugar, flour, cocoa, baking powder, baking soda and salt in large bowl. Add eggs, milk, oil and vanilla; With electric mixer beat on medium speed for 2 minutes. Stir in boiling coffee (batter will be thin). Pour batter into prepared pan.
Bake 30 to 35 minutes or until wooden pick inserted in center comes out clean. Cool 10 minutes; remove from pans . Cool completely. Frost with DARK CHOCOLATE GANACHE.
Primjedbe
Objavi komentar