Tijesto:
- 5 jaja
- 25 dag šećera
- 20 dag brašna
- 1 kašika vode
- 2 kašika kakaa
Krema:
- 15 dag šećera
- 5 žumanjaka
- 5 kašika brašna
- 5 dl mlijeka
- 20 dag maslaca
- 10 dag šećera u prahu
Pjena:
- 5 bjelanjaka
- 25 dag šećera
- 1/2 soka od limuna
Dekoracija:
- Mljevena čokolada
Priprema
Tijesto:
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg, dodati šećer, vodu i još malo miksati. Zatim dodati brašno i jedan po jedan žumanjak, a na kraju kakao. Staviti smjesu u tepsiju (vel.oko 35×20 cm) i peći oko 40 min na 200 st.C.
Krema:
Šećer, žumanjke, brašno i malo mlijeka izmiješati te kuhati u 5 dl vrućeg mlijeka. Smjesu kuhati oko 10 minuta dok se ne zgusne te ju pustiti da se ohladi, piše “Coolinarka“…
Pjenasto izrađeni maslac i šećer umiješati u ohlađenu kremu, te namazati hladni biskvit (biskvit se može malo namočiti sa rumom i mlijekom).
Pjena:
Bjelanjke istući, zatim dodati šećer i tući na pari još oko 10 minuta, zatim dodati sok od limuna i premazati preko žute kreme. Po kolaču naribati čokoladu za kuhanje.
Kolač dobro ohladiti, najbolje ostaviti u hladnjaku do idućeg dana.
Rezati na kocke. Ako ga slučajno ostane, najbolji je tek treći dan.
Primjedbe
Objavi komentar