Za koru:
- 2 jaja
- 10 kašika šećera
- 10 kašika ulja
- 10 kašika mleka
- 10 kašika brašna
- 1/2 praška za pecivo
Žuti fil:
- 1 žumance
- 2dl mleka
- 3 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika margarina
Glazura od 100gr čokolade i malo ulja i još 3 banane
Priprema:
Jaja ulupati sa šećerom pa dodati ulje,pa mleko,sve dobro izmešati,dodati brašno i prašak za pecivo pa ipeći koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ohladiti koru pa iseći na pravougaonike 2×4 cm.
U mleko zakuvati razmućeno žumance,sešer i brašno sa malo mleka pa tako u vruće staviti margarin,dobro promešati pa skroz ohladiti. Biće čvrsto.
Na svaki pravugaonik staviti po kašikicu fila. Banane iseći na tri dela pa onda svaki deo na po pola,dobije se 6 polovina. Iimala sam 18 delova. Poredjati banane na fil,ravnu stranu dole.
Sve preliti crnom čokoladom,otopiti na pari ili u mikrotalasnoj sa malo ulja pa glazirati sa svih strana i išarati belom.
Primjedbe
Objavi komentar