Sastojci i postupak po slojevima:
Za "biskvit"
- 1/2 šalice badema
- 1/2 šalice lješnjaka
- 1 šalica otkoštenih trešanja
- 1,5 šalice datulja bez koštice prethodno namočene u vodi oko pola sata
- 4 žlice otopljenog kokosovog ulja
Orašaste zblendati u brašno, dodati datulje i kokosovo ulje. Blendati dok se ne dobije homogena ljepljiva smjesa. Utisnuti u kalup obložen papirom za pečenje. Odložiti u zamrzivač dok se radi ostatak.
1. krema
- 3/4 šalice lješnjaka
- 1,5 šalice indijskih oraščića
- 1 šalica datulja
- 2 žlice ječmenog slada
- 1/2 šalice bademovog mlijeka
- 6 žlica kokosovog ulja ili kakao maslaca
- 3 žlice "sirovog" kakaa (organski ne rafinirani)
- 1 žlica vanilija ekstrakta
- prstohvat soli
*orašaste obavezno namočiti 1h u toploj vodi ili 6h u hladnoj
Sve sastojke skupa blendati dok se ne dobije glatka gusta krema. Ukoliko je smjesa pregusta blendati po pola smjese posebno uz dodatak po još dvije žlice mlijeka i jednu žlicu kokosovog ulja.
2. i 3. krema
- 1,5 šalice indijskih oraščića
- 1 šalica bademovog mlijeka
- 4 žlice kokosovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 1 šalica trešanja
- 03 l višnjevače ili neke crvene rakije od bobičastog voća
- 2 žlice kokosovog ulja
Orašasti su prethodno namočeni. Najbolje namakati sve zajedno pa odvajati namočene radi skraćenja procesa. Sve skupa zblendati, pa odvojiti mali dio smjese.
Trešnje zblendati s rakijom i dodatne dvije žlice kokosovog ulja.
Kreme preliti preko podloge, može se kombinirati slijed krema. Mi smo slagale ovim slijedom: čokoladna krema, vanilija krema pa tanka trešnja krema.
Tortu držati u zamrzivaču, a 15-ak min prije serviranja ostaviti vani. Ovako se može držati i do tjedan dana, ali vjerujte, nestat će u jednom danu!
Primjedbe
Objavi komentar