Ako volite slatke deserte, onda je ovo dobitna kombinacija za Vas! Biskvit i krema sa bijelom čokoladom zasigurno će zadovoljit Vaša nepca! Dobar tek!
Sastojci za biskvit:
100 g bijele čokolade
175 g maslaca
200 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
190 ml mlijeka
150 g glatkog brašna
50 g oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 bjelanjak
2 žumanjka
Sastojci za kremu:
180 ml slatkog vrhnja
300 g bijele čokolade
Postupak:
Za početak pećnicu zagrijte na 160C, a kalup promjera 18cm obložite papirom za pečenje. Bijelu čokoladu, maslac, mlijeko i šećer kuhajte na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Pustite da se smjesa ohladi 10 minuta. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, bjelanjkom i žumanjcima. Postepeno dodavajte smjesu maslaca, mlijeka, bijele čokolade i šećera. Na kraju umiješajte i 1 žličicu ekstrakta vanilije. Stavite peći u pećnicu na 60 minuta (provjeravajte čačkalicom biskvit). Nakon što se biskvit ispekao, ostavite ga da se potpuno ohladi i pripremite kremu. Slatko vrhnje zakuhajte i prelijte preko bijele čokolade. Miješajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi. Stavite hladiti pola sata u hladnjak (svakih 10 minuta promiješajte kremu da se ne stisne previše). Ukrasite biskvit sa kremom i pustite da se lijepo stisne u hladnjaku. Po želji dodatno dekorirajte!
http://stazisweets.blogspot.com
Sastojci za biskvit:
100 g bijele čokolade
175 g maslaca
200 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
190 ml mlijeka
150 g glatkog brašna
50 g oštrog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 bjelanjak
2 žumanjka
Sastojci za kremu:
180 ml slatkog vrhnja
300 g bijele čokolade
Postupak:
Za početak pećnicu zagrijte na 160C, a kalup promjera 18cm obložite papirom za pečenje. Bijelu čokoladu, maslac, mlijeko i šećer kuhajte na laganoj vatri dok se sastojci ne sjedine. Pustite da se smjesa ohladi 10 minuta. Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, bjelanjkom i žumanjcima. Postepeno dodavajte smjesu maslaca, mlijeka, bijele čokolade i šećera. Na kraju umiješajte i 1 žličicu ekstrakta vanilije. Stavite peći u pećnicu na 60 minuta (provjeravajte čačkalicom biskvit). Nakon što se biskvit ispekao, ostavite ga da se potpuno ohladi i pripremite kremu. Slatko vrhnje zakuhajte i prelijte preko bijele čokolade. Miješajte sve dok se čokolada potpuno ne otopi. Stavite hladiti pola sata u hladnjak (svakih 10 minuta promiješajte kremu da se ne stisne previše). Ukrasite biskvit sa kremom i pustite da se lijepo stisne u hladnjaku. Po želji dodatno dekorirajte!
http://stazisweets.blogspot.com
Primjedbe
Objavi komentar