SOČNI KOLAČ SA BRESKVAMA

Potrebno je:
- 2 jajeta
- 1 čaša od 2 dl šećera 
- 2 čaše brašna
- pola čaše ulja
- 1 čaša jogurta
- 1 puna kašika arome od vanile
- malo soli
- oko 700 - 800 g breskvi (jabuka, krušaka, šljiva, kajsija, jagoda, malina ili višanja)
- pola kesice praška za pecivo 
Preliv: 100 g šećera, 5 kašika vode
Priprema
Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno, jogurt, ulje, vanilu, mrvicu soli. Pecite u podmazanom plehu u već zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 5 minuta.
Zatim izvadite iz rerne i poređajte iseckano voće. Vratite u rernu i pecite još nekih 20 minuta.
Pečen kolač preliti umućenim šećerom i vodom i vratiti u vruću, isključenu rernu da stoji još 5 minuta.
Izvaditi, prekriti krpom i ostaviti da se ohladi.
Kolač možete poslužiti sa šlagom ili kuglom sladoleda

Primjedbe