- Tijesto:
- 250 gr brasna
- 30 grsecera
- 1 kašičicasoli
- 10 gr suhog kvasca
- 2 komadajaja
- 75 ml vode
- 65 gr mekanog maslaca
- ulje za przenje
- za punjenje džem od jagoda, čokolada
- šećer za posip
PRIPREMA
- Sve sastojke sjediniti u jednu posudu sem maslaca i miksati dobro dok smjesa ne postane kompaktna.Dodati maslac narezan na listiće i mješati dok se maslac ne istopi.
- Pokriti smjesu folijom i pustiti da se udvostruči. Razvaljati na radnu površinu, vaditi okrugle oblike (10 cm) i ostaviti pod folijom da rastu još 45 minuta. Nakon toga pržiti ih u srednje vrelom ulju, puniti ih sa džemom ili otopljenom mliječnom čokoladom i uvaljati u šećer.
POSLUŽIVANJE
Poslužiti ih uz džem sa kojim su punjene ako prežive.
prezeto: coolinarika
Primjedbe
Objavi komentar