Oskar Pischinger, rođeni Bečanin, o vještini pripremanja slastica naučio je od svojeg oca Leopolda koji je 1852. osnovao poduzeće za proizvodnju slastica. Oko 1880. kreirao je znamenitu Pischinger Torte za koju je originalni recept zadržan u obitelji.
SASTOJCI:
- 1 veći omot oblatna
- Za kremu:
- 4 cijela jaja
- 2 žumanca
- 290 g šećera
- 1 Limun šećer Dolcela
- 150 g čokolade
- 300 g maslaca
- sok od pola limuna
- Za čokoladnu glazuru:
- 3 žlice vode
- 2 žlice šećera
- 100 g čokolade
- 80 g maslaca
PRIPREMA:
- Jaja, žumanca, šećer, limun šećer i čokoladu tucite miješajući na pari. Kad se smjesa počne zgušnjavati, skinite sa štednjaka i stavite je hladiti.
- Pjenasto izmiješajte maslac i dodajte mu ohlađenu kremu i limunov sok. Dobivenom kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu.
- Kada ste potrošili kremu, dobro pritisnite gornju oblatnu i stavite na nju dasku, utege ili teže knjige te ostavite pod tim opterećenjem nekoliko sati, a zatim stavite u hladnjak.
POSLUŽIVANJE:
Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom ocaklinom i režite na kocke ili ploške.
Primjedbe
Objavi komentar