Sastojci:
- 1 l mleka
- 120 gr pudinga od vanile
- 100 gr kristal šećera
- 100 gr bele Milka čokolade
- 300 gr mlečne Milka čokolade
- 500 ml slatke pavlake
- bilo koji suvi keks za jedan red, donji
Priprema:
Od mleka odvojiti 200 – 300 ml da se izmuti puding i šećer, ostatak staviti da provri.
Dok čekamo da provri razmutiti puding i šećer da nema grudvica.
Takodje dok čekamo mlečnu čokoladu izlomimo u jednu dublju posudu.
Zakuvati u provrilo mleko pa mešati dok se ne zgusne.
Kada se dobro zgusnulo skloniti sa vatre.
Preliti sa pola pudinga ( odokativno ) mlečnu čokoladu pa mešati dok se ne otopi, a u drugu polovinu staviti belu čokoladu pa i taj deo mešati dok se ne otopi.
Ostaviti oba pudinga da se dobro ohlade, pred kraj hladjenja mogu da odstoje malo i u frižideru.
Ulupati slatku pavlaku. U oba pudinga dodati po četvrtinu umućene slatke pavlake.
Beli deo razbiti malo mikserom pa dodati pola od četvrtine, umutiti pa videti da li je fil još uvek gust pa dodati ostatak.
Dodajemo po malo da nam se fil ne bi razredio.
Isto uraditi i sa delom gde je mlečna čokolada.
Ostane nam otprilike pola umućene slatke pavlake.
Uzeti kalup, ili šerpu pa je obložiti.
Na dno istresti fil koji vam je tvrdji i poravnati.
Preko staviti svu slatku pavlaku pa i nju poravnati.
Preko nje ide drugi ceo fil.
Odgore poslagati red keksa umočenog u mleko.
Ostaviti sve nekoliko sati u frižider ili sat – dva u zamrzivač, zavisi koliko žurite.
Kada se torta ohladila i sve se steglo okrenuti na tacnu pa skinuti kalup ili šerpu.
Pre okretanja keks malo namažemo sa šlagm koji smo pripremili za dekoraciju, veoma tanko, da bi nam se keks zalepio za tacnu. Inače je on suv pa nam torta za svaki slučaj ne sklizne.
Dekorisati tortu po žalji, držati još malo u frižideru pa poslužiti.
Prijatno.
Primjedbe
Objavi komentar