SASTOJCI
- BISKVIT
- 200g čokolade za kuhanje
- 150g maslaca
- 80g oštrog brašna
- 4 jaja
- 120 g šećera
- KREMA
- 8 žumanjka
- 120g Gussnel Dolcela (gustin)
- 1l mlijeka
- 1 Puding vanilija Dolcela
- 250g maslaca
- 4 Vanilin šećer Dolcela
- 500 ml slatko vrhnje za šlag
- 250g šećera +200g bijele čokolade i 200 g mliječne čokolade
- 1,5 vrećice želatine
- ŽELE OD BOROVNICE
- 500ml sirupa od borovnice
- 300 ml vode
- 2 pudinga vanilija
- + 300ml vrhnja za šlag
- pola vrećice želatine
- 150g Šećera u prahu Dolcela
PRIPREMA
- Za biskvit na pari otopite čokoladu za kuhanje i maslac. Maknite s vatre i umjesajte žumanjke i brašno i prethodno izrađene bjelanjke sa šećerom i prstohvatom soli. Pecite na 170 C 25 min.
- Za kremu pjenasto izmiješajte, žumanjke, šećer i vanilin šećer. Umiješajte puding Gussnel i malo mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijte do vrenja.Maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i vratite na laganu vatru. Uz miješanje pustite da se krema zgusne, a zatim ju promijesajte mikserom par min i stavite da se hladi prekivena prijanjajućom folijom.
Primjedbe
Objavi komentar