MONTALVO KOCKE

SASTOJCI

  • BISKVIT
  • 200g čokolade za kuhanje
  • 150g maslaca
  • 80g oštrog brašna
  • jaja
  • 120 g šećera
  • KREMA
  • žumanjka
  • 120g Gussnel Dolcela (gustin)
  • 1l mlijeka
  • Puding vanilija Dolcela
  • 250g maslaca
  • Vanilin šećer Dolcela
  • 500 ml slatko vrhnje za šlag
  • 250g šećera +200g bijele čokolade i 200 g mliječne čokolade
  • 1,5 vrećice želatine
  • ŽELE OD BOROVNICE
  • 500ml sirupa od borovnice
  • 300 ml vode
  • pudinga vanilija
  • 300ml vrhnja za šlag
  • pola vrećice želatine
  • 150g Šećera u prahu Dolcela

PRIPREMA

  1.  Za biskvit na pari otopite čokoladu za kuhanje i maslac. Maknite s vatre i umjesajte žumanjke i brašno i prethodno izrađene bjelanjke sa šećerom i prstohvatom  soli. Pecite na 170 C 25 min.
  2. Za kremu pjenasto izmiješajte, žumanjke, šećer i vanilin šećer. Umiješajte puding Gussnel i malo mlijeka, a preostalo mlijeko zagrijte do vrenja.
    Maknite s vatre, umiješajte pripremljenu smjesu i vratite na laganu vatru. Uz miješanje pustite da se krema zgusne, a zatim ju promijesajte mikserom par min i stavite da se hladi prekivena prijanjajućom folijom.

Primjedbe