MLIJEČNA KEKS TORTA

  • Sastojci:
    • 1,2 l mleka
    • 3 pudinga sa ukusom slatke pavlake ( 120 gr )
    • 10 kašika šećera
    • 100 gr bele mlečne čokolade
    • 500 ml slatke pavlake
    • 150 gr eurokrema
    • 750 gr kakao petit keksa ( 4 puta po 20 komada )

    Priprema:
    Pudingu dodati pola mere šećera i otprilike 200 ml mleka pa izmešati.
    Ostatak mleka do litre sipati u posudu u kojoj će se puding kuvati i dodati preostali šećer.
    Staviti na vatru da provri.
    Kada provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne na srednjoj vatri.
    Skloniti sa vatre, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi i sjedini sa pudingom.
    Prekriti folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.
    Ulupati slatku pavlaku.
    Ohladjen puding malo “razbiti” mikserom pa pudingu dodati malo više od pola slatke pavlake ( otprilike oko 2/3) i sve zajedno umutiti.
    Ostatak pavlake koristimo za dekoraciju.
    Zagrejati 200 ml mleka pa umakati keks u slagati u 4 reda po 5 keksića.
    Prethodno namažemo providan sloj krema na tacnu da bi se keks lepo zalepio i ne bi nam “bežao” po tacni kada nanesemo prvi sloj.
    Slagati 4 reda keksa i mazati 4 sloja krema.
    Odgore namazati ostatak slatke pavlake.
    U 3 – 4 kašike mleka ( ostaće od umakanja keksa ) dodati eurokrem i zagrejati u mikrotalasnoj 30 sekundi na najajčoj “vatri”.
    Mešati dok se ne sjedine pa preliti preko torte i razvući lopaticom ili išarati višljuškom, po želji.
    Za kraj tortu možete okolo dekorisati, a i ne morate, opet po želji.
    Ostaviti je da odstoji i keks otpusti pa seći i služiti.
    Prijatno.

Primjedbe