MINI CHEESECAKE OD BOROVNICE

Sastojci za podlogu:
 300 g mljevenog keksa 
100 g maslaca 
1 dl mlijeka 
Sastojci za sok: 
350 g borovnica 
100 g šećera 
1 dl vode 
Sastojci za kremu: 
500 g sira mascarponea 
400 g sirnog namaza 
1 dl jogurta 
200 g bijele čokolade 
8 listića želatine 
2 žličice soka od limuna 
½  dl mlijeka 
1 žličica arome vanilije 
Postupak pripreme: 
Mljeveni keks preliti otopljenim maslacem i mlijekom, umutiti mikserom. Unutarnje stranice kalupa obložiti acetatnom folijom te u svaki kalup staviti 1 – 2 žlice smjese od keksa. Mrvičastu smjesu lagano utisnuti te spremiti u hladnjak. Borovnice, šećer i vodu prokuhati te smjesu uliti u cjedilo. Žlicom istisnuti sok. Sok podijeliti na 2 dijela (2/3 i 1/3) Navedene sastojke umutiti mikserom i dodati otopljenu čokoladu. Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela. 3 listića želatine preliti mlakom vodom. Nabubrenu želatinu ocijediti te dodati soku od borovnica (2/3) i lagano zagrijati da se želatina otopi. Uliti u prvi dio kreme, dodati žličicu soka od limuna i umutiti mikserom. Kremu uliti u kalupe te spremiti u zamrzivač na 60 minuta. 3 listića želatine preliti mlakom vodom. Nabubrenu želatinu ocijediti te dodati soku od borovnica (1/3) i lagano zagrijati da se želatina otopi. Uliti u drugi dio kreme, dodati žličicu soka od limuna i umutiti mikserom. Kremu uliti u kalupe te spremiti u zamrzivač na 60 minuta. 2 listića želatine preliti mlakom vodom. Nabubrenu želatinu ocijediti te dodati mlijeku i lagano zagrijati da se želatina otopi. Uliti u treći dio kreme, dodati žličicu arome vanilije i umutiti mikserom. Kremu uliti u kalupe te spremiti u hladnjak. Hladiti minimalno 10 sati. Tortice izvaditi iz kalupa, skinuti acetatnu foliju, ukrasiti borovnicama i servirati. Dobar tek!


https://gastro.24sata.hr

Primjedbe