Sastojci za podlogu:
300 g mljevenog keksa
100 g maslaca
1 dl mlijeka
Sastojci za sok:
350 g borovnica
100 g šećera
1 dl vode
Sastojci za kremu:
500 g sira mascarponea
400 g sirnog namaza
1 dl jogurta
200 g bijele čokolade
8 listića želatine
2 žličice soka od limuna
½ dl mlijeka
1 žličica arome vanilije
Postupak pripreme:
Mljeveni keks preliti otopljenim maslacem i mlijekom, umutiti mikserom. Unutarnje stranice kalupa obložiti acetatnom folijom te u svaki kalup staviti 1 – 2 žlice smjese od keksa. Mrvičastu smjesu lagano utisnuti te spremiti u hladnjak. Borovnice, šećer i vodu prokuhati te smjesu uliti u cjedilo. Žlicom istisnuti sok. Sok podijeliti na 2 dijela (2/3 i 1/3) Navedene sastojke umutiti mikserom i dodati otopljenu čokoladu. Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela. 3 listića želatine preliti mlakom vodom. Nabubrenu želatinu ocijediti te dodati soku od borovnica (2/3) i lagano zagrijati da se želatina otopi. Uliti u prvi dio kreme, dodati žličicu soka od limuna i umutiti mikserom. Kremu uliti u kalupe te spremiti u zamrzivač na 60 minuta. 3 listića želatine preliti mlakom vodom. Nabubrenu želatinu ocijediti te dodati soku od borovnica (1/3) i lagano zagrijati da se želatina otopi. Uliti u drugi dio kreme, dodati žličicu soka od limuna i umutiti mikserom. Kremu uliti u kalupe te spremiti u zamrzivač na 60 minuta. 2 listića želatine preliti mlakom vodom. Nabubrenu želatinu ocijediti te dodati mlijeku i lagano zagrijati da se želatina otopi. Uliti u treći dio kreme, dodati žličicu arome vanilije i umutiti mikserom. Kremu uliti u kalupe te spremiti u hladnjak. Hladiti minimalno 10 sati. Tortice izvaditi iz kalupa, skinuti acetatnu foliju, ukrasiti borovnicama i servirati. Dobar tek!
https://gastro.24sata.hr
300 g mljevenog keksa
100 g maslaca
1 dl mlijeka
Sastojci za sok:
350 g borovnica
100 g šećera
1 dl vode
Sastojci za kremu:
500 g sira mascarponea
400 g sirnog namaza
1 dl jogurta
200 g bijele čokolade
8 listića želatine
2 žličice soka od limuna
½ dl mlijeka
1 žličica arome vanilije
Postupak pripreme:
Mljeveni keks preliti otopljenim maslacem i mlijekom, umutiti mikserom. Unutarnje stranice kalupa obložiti acetatnom folijom te u svaki kalup staviti 1 – 2 žlice smjese od keksa. Mrvičastu smjesu lagano utisnuti te spremiti u hladnjak. Borovnice, šećer i vodu prokuhati te smjesu uliti u cjedilo. Žlicom istisnuti sok. Sok podijeliti na 2 dijela (2/3 i 1/3) Navedene sastojke umutiti mikserom i dodati otopljenu čokoladu. Kremu podijeliti na 3 jednaka dijela. 3 listića želatine preliti mlakom vodom. Nabubrenu želatinu ocijediti te dodati soku od borovnica (2/3) i lagano zagrijati da se želatina otopi. Uliti u prvi dio kreme, dodati žličicu soka od limuna i umutiti mikserom. Kremu uliti u kalupe te spremiti u zamrzivač na 60 minuta. 3 listića želatine preliti mlakom vodom. Nabubrenu želatinu ocijediti te dodati soku od borovnica (1/3) i lagano zagrijati da se želatina otopi. Uliti u drugi dio kreme, dodati žličicu soka od limuna i umutiti mikserom. Kremu uliti u kalupe te spremiti u zamrzivač na 60 minuta. 2 listića želatine preliti mlakom vodom. Nabubrenu želatinu ocijediti te dodati mlijeku i lagano zagrijati da se želatina otopi. Uliti u treći dio kreme, dodati žličicu arome vanilije i umutiti mikserom. Kremu uliti u kalupe te spremiti u hladnjak. Hladiti minimalno 10 sati. Tortice izvaditi iz kalupa, skinuti acetatnu foliju, ukrasiti borovnicama i servirati. Dobar tek!
https://gastro.24sata.hr
Primjedbe
Objavi komentar