Sastojci:
Priprema:
Za kore:
250 g maslaca ili margarina,
125 g šećera u prahu,
1/2 vrećice praška za pecivo,
4 žumanjka,
4-5 žlica kiselog vrhnja,
500 g brašna,
korica od limuna
Za kremu:
1/2 l mlijeka,
5 žlica brašna,
200 g šećera u prahu,
200 g maslaca ili margarina,
limunov sok,
džem od višnje (ili neki sličan)
Priprema:
1. Od svih sastojaka zamjesite prhko tijesto i ostavite ga da se malo odmori.
2. Razvaljajte četiri kore otprilike 25×35 cm, te pecite na pek papiru na 170 stupnjeva dok ne počnu dobivati laganu boju po rubovima, tad su pečene.
3. Za kremu zakuhajte polovicu mlijeka sa šećerom, a u ostalu polovicu izmješajte sa brašnom pa zakuhajte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Margarin sobne temperature izmiksajte pa dodajte žlicu po žlicu miksajući u ohlađenu kremu. Dodajte malo ruma i limunove korice za aromu.
4. Na podlogu stavite prvu koru pa je tanko premažite džemom.
5. Na džem stavite drugu koru na koju stavite kremu.
6. Na kremu stavite treću koru, pa džem i na kraju koru. Lagano pritisnite i ostavite da se sve dobro stisne i poveže te da se džem malo upije u kore.
2. Razvaljajte četiri kore otprilike 25×35 cm, te pecite na pek papiru na 170 stupnjeva dok ne počnu dobivati laganu boju po rubovima, tad su pečene.
3. Za kremu zakuhajte polovicu mlijeka sa šećerom, a u ostalu polovicu izmješajte sa brašnom pa zakuhajte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Margarin sobne temperature izmiksajte pa dodajte žlicu po žlicu miksajući u ohlađenu kremu. Dodajte malo ruma i limunove korice za aromu.
4. Na podlogu stavite prvu koru pa je tanko premažite džemom.
5. Na džem stavite drugu koru na koju stavite kremu.
6. Na kremu stavite treću koru, pa džem i na kraju koru. Lagano pritisnite i ostavite da se sve dobro stisne i poveže te da se džem malo upije u kore.
Izvor: coolinarika.com
Primjedbe
Objavi komentar