MARCIPAN PRALINE

Za 20 kuglica: 125 g brusnica, 100 g šećera u prahu, 200 g marcipana, 100 g čokolade za kuvanje, oko 20 g prepolovljenih oraha i 2 kašičice voćnog sirupa po želji.


Prepolovljene orahe ispecite u tiganju sa nelepljivom podlogom na srednjoj temperaturi. Sipajte voćni sirup, smanjite temperaturu i karamelizujte orahe (pazite da se orasi ne dodiruju jer će ostati slepljeni). Posudu sklonite s ringle, izvadite karamelizovane orahe i ohladite. Brusnicu sitno iseckajte, pomešajte sa šećerom u prahu, sjedinite s marcipanom, dobro izradite rukama, napravite rolat debljine jednog centimetra, izrežite na kriške debljine oko pola centimetra, poređajte na tacnu i stavite u frižider. Čokoladu otopite na pari, premažite ohlađene praline, na svaku stavite karamelizovan orah i još malo ohladite.

(Novosti)

Primjedbe