POTREBNO JE
ZA TESTO
ZA TESTO
- 4 jajeta,
- 190 g šećera,
- 150 g čokolade,
- 200 g maslaca,
- 2 kašike oštrog brašna,
- prašak za pecivo
ZA FIL
- 0,5 l slatke pavlake,
- 250 g čokolade za kuvanje
PRIPREMA
Omekšali maslac penasto umutite sa šećerom, dodajte žumanca, istopljenu čokoladu i brašno pomešano s praškom za pecivo, pa sve mutite mikserom da se sjedini. Posebno ulupajte belanca, pažljivo ih umešajte u testo, pa njega sipajte u veći podmazan i pobrašnjen pleh i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Kada je testo pečeno, isecite ga uzduž. Namažite koru ohlađenom masom koju ste napravili od otopljene čokolade i umućene pavlake. Preklopite drugom korom, blago pritisnite, isecite popreko na štangle i svaku malo razdvojte. Ostatak fila blago zagrejte, prelijte preko štangli i vratite da se sve ohladi.
Omekšali maslac penasto umutite sa šećerom, dodajte žumanca, istopljenu čokoladu i brašno pomešano s praškom za pecivo, pa sve mutite mikserom da se sjedini. Posebno ulupajte belanca, pažljivo ih umešajte u testo, pa njega sipajte u veći podmazan i pobrašnjen pleh i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Kada je testo pečeno, isecite ga uzduž. Namažite koru ohlađenom masom koju ste napravili od otopljene čokolade i umućene pavlake. Preklopite drugom korom, blago pritisnite, isecite popreko na štangle i svaku malo razdvojte. Ostatak fila blago zagrejte, prelijte preko štangli i vratite da se sve ohladi.
Izvor: zena.blic.rs
Primjedbe
Objavi komentar