LIZET KOLAČ

POTREBNO JE 

ZA TESTO


  • 4 jajeta,
  • 190 g šećera,
  • 150 g čokolade,
  • 200 g maslaca,
  • 2 kašike oštrog brašna,
  • prašak za pecivo
ZA FIL
  • 0,5 l slatke pavlake,
  • 250 g čokolade za kuvanje
PRIPREMA
Omekšali maslac penasto umutite sa šećerom, dodajte žumanca, istopljenu čokoladu i brašno pomešano s praškom za pecivo, pa sve mutite mikserom da se sjedini. Posebno ulupajte belanca, pažljivo ih umešajte u testo, pa njega sipajte u veći podmazan i pobrašnjen pleh i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Kada je testo pečeno, isecite ga uzduž. Namažite koru ohlađenom masom koju ste napravili od otopljene čokolade i umućene pavlake. Preklopite drugom korom, blago pritisnite, isecite popreko na štangle i svaku malo razdvojte. Ostatak fila blago zagrejte, prelijte preko štangli i vratite da se sve ohladi.
Izvor: zena.blic.rs

Primjedbe