Sastojci:
Potrebne namirnice:
-Brašno, 500g
-Šećer, 50g
-Ulje, 1 šolja
-Mlijeko, 2 šolje
-Vanilin sećer,
-Prašak za pecivo
-3 jajeta, mojaFarma VOLIM
-Kora limuna
-prstohvat soli
-zaleđene višnje,
-jabuke
Prilog:
Čokoladni preliv:
-Čokolada, 100g
-Tečni šlag, 100 ml
Sladoled:
-Sladoled od vanilije
-mojaFarma Mlijeko VOLIM
Preliv od višanja:
-Višnje
-Šećer
Priprema:
Brašno, šecer, ulje, mlijeko, prašak za pecivo, vanilin sećer, tri jajeta, kora od limuna i malo soli,sve staviti u jednu veću činiju i dobro izmiješati da se masa sjedini. Potom izručiti u pleh i po tome staviti zaleđene višnje i jabuke tanko isječene i posuti sa malo smedjeg šećera. Peći u rerni 43 minute na 170 stepeni. U manju posudu dodati 200 ml hladnog mlijeka i u nju dodati masu za šlag, dobro umutiti i staviti u zamrzivac da se stegne. Za čokoladni preliv na pari istopiti 100g čokolade i dodati 100 ml tečnog šlaga, dobro sjediniti, da masa bude kompaktna. U zagrijanu tavu dodati višnje i malo sećera i pustiti da se ukuva, da sos bude sladak i tečan. Kada je kolač gotov izvaditi manji komad na tanjir, staviti kuglu sladoleda, preliv od višanja i čokolade.
Primjedbe
Objavi komentar