Potrebni sastojci:
1 pakovanje duple plazme
250 gr. šećera u prahu
500 gr. halte
150 gr. pavlake (od 20 % m.m.)
150 gr. višanja
1 pakovanje duple plazme
250 gr. šećera u prahu
500 gr. halte
150 gr. pavlake (od 20 % m.m.)
150 gr. višanja
Način pripreme:
1. U pleh redati plazmu jednu do druge.
2. U pavlaku dodati šećer,pa izmutit,a višnje prokuhati i ocjediti.
3. Haltu izmutiti prema uputstvu.
4. Na plazmu nanijeti fil od pavlake i šećera,pa po filu poredati višnje, a po višnjama filovati haltu.Ostaviti u frižideru da se stegne.
1. U pleh redati plazmu jednu do druge.
2. U pavlaku dodati šećer,pa izmutit,a višnje prokuhati i ocjediti.
3. Haltu izmutiti prema uputstvu.
4. Na plazmu nanijeti fil od pavlake i šećera,pa po filu poredati višnje, a po višnjama filovati haltu.Ostaviti u frižideru da se stegne.
Primjedbe
Objavi komentar