ČUPAVCI SA VOĆNIM JOGURTOM

Sastojci:

  • 300 g pšeničnog brašna, belog
  • 250 g kristalnog šećera
  • 50 g maslaca, neslanog
  • 4 komada jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 10 kašika kravljeg mleka (3,2 odsto masti)
Glazura:
  • 125 g maslaca, neslanog
  • 125 g kristalnog šećera
  • 125 ml kravljeg mleka, punomasnog
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 300 g suvog kokosa
  • 2,5 šolje voćnog jogurta
Priprema: Odvojite žumanca od belanaca. Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Žumanca pomešajte s 200 grama šećera i maslacem. Stalno mešajući, dodajte mleko, kašiku po kašiku, a zatim i malo po malo brašno. Od belanaca napravite čvrst sneg, a pred kraj dodajte 50 grama šećera.

Varjačom lagano umešajte sneg u testo. Namastite kalup, prelijte smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni pola sata na 190 stepeni. Ostavite da se ohladi pa isecite na kocke.
Za glazuru rastopite čokoladu, šećer i mleko. Kocke isecite na polovine, uvaljajte u glazuru pa u kokos. Između polovina stavite voćni jogurt. Prelijte ostatkom čokoladne glazure.
Izvor: pressonline.rs

Primjedbe