- 300 g pšeničnog brašna, belog
- 250 g kristalnog šećera
- 50 g maslaca, neslanog
- 4 komada jaja
- 1 prašak za pecivo
- 10 kašika kravljeg mleka (3,2 odsto masti)
Glazura:
- 125 g maslaca, neslanog
- 125 g kristalnog šećera
- 125 ml kravljeg mleka, punomasnog
- 100 g čokolade za kuvanje
- 300 g suvog kokosa
- 2,5 šolje voćnog jogurta
Priprema: Odvojite žumanca od belanaca. Pomešajte brašno i prašak za pecivo. Žumanca pomešajte s 200 grama šećera i maslacem. Stalno mešajući, dodajte mleko, kašiku po kašiku, a zatim i malo po malo brašno. Od belanaca napravite čvrst sneg, a pred kraj dodajte 50 grama šećera.
Varjačom lagano umešajte sneg u testo. Namastite kalup, prelijte smesu i pecite u prethodno zagrejanoj rerni pola sata na 190 stepeni. Ostavite da se ohladi pa isecite na kocke.
Za glazuru rastopite čokoladu, šećer i mleko. Kocke isecite na polovine, uvaljajte u glazuru pa u kokos. Između polovina stavite voćni jogurt. Prelijte ostatkom čokoladne glazure.
Izvor: pressonline.rs
Primjedbe
Objavi komentar