ČOKOLADNA MAGIJA: OVAKVE KROFNE JOŠ NISTE PROBALI

POTREBNO JE:

ZA KROFNE:
  • ¾  šolje brašna,
  • 1/3 šolje kakaa,
  • 1/3 šoje smeđeg šećera,
  • 2 kafene kašičice cimeta,
  • ½ kafene kašičice muškatnog oraščića,
  • prstohvat čili paprike,
  • ½ kafene kašičice soda bikarbone,
  • ½ kafene kašičice praška za pecivo,
  • ¾ kafene kašičice soli,
  • 1 jaje,
  • 1/3 šolje mleka,
  • ¼ šolje ulja,
  • 2 kafene kašičice sirćeta (jabukovog ili običnog),
  • 1 kafena kašičica ekstrata od vanile
ZA PRELIV:
  • ¼ izmrvljene tamne čokolade,
  • 3 kašike maslaca,
  • ½ šolje šećera u prahu,
  • 1 kašika pavlake,
  • 1 kafena kašičica ekstrakta vanile,
  • ½ kafene kašičice cimeta

 PRIPREMA:
Upalite rernu da se greje na 250C.
U velikoj posudi izmešajte brašno, kakao, smeđi šećer, začine, sodu bikarbonu, prašak za
pecivo i so. Ostavite sa strane.
U manjoj činiji umutite jaje, mleko, ulje, sirće i ekstrakt vanile. Ovu smesu polako sipajte u
onu koju ste već napravili i dobro izmešajte. Smesu istresite u kalupe za krofne. Pazite kada sipate smesu u kalupe, nemojte kalup da ispunite do vrha, već do 2/3. Pecite u zagrejanoj rerni 12 minuta. Ako niste sigurni dal je pečeno, bocnite polako krofnu sa čačkalicom. Ako je čačkalica suva, znači da je krofna pečena. Izvadite iz rerne i istavite da se prohladi pre nego što stavite glazuru.
U međuvremenu dok se krofne hlade, napravite glazuru. U odgovarajućoj posudi otopite
čokoladu i maslac. U drugoj posudi izmešajte pavlaku, ekstakt vanile i cimet, dodajte jednu smesu u drugu i izmešajte. Svaku krofnu umočite i u smesu i pospite rendanom čokoladom ako želite.
Prijatno!
Izvor: zena.blic.rs

Primjedbe