POTREBNO JE:
ZA KROFNE:
- ¾ šolje brašna,
- 1/3 šolje kakaa,
- 1/3 šoje smeđeg šećera,
- 2 kafene kašičice cimeta,
- ½ kafene kašičice muškatnog oraščića,
- prstohvat čili paprike,
- ½ kafene kašičice soda bikarbone,
- ½ kafene kašičice praška za pecivo,
- ¾ kafene kašičice soli,
- 1 jaje,
- 1/3 šolje mleka,
- ¼ šolje ulja,
- 2 kafene kašičice sirćeta (jabukovog ili običnog),
- 1 kafena kašičica ekstrata od vanile
ZA PRELIV:
- ¼ izmrvljene tamne čokolade,
- 3 kašike maslaca,
- ½ šolje šećera u prahu,
- 1 kašika pavlake,
- 1 kafena kašičica ekstrakta vanile,
- ½ kafene kašičice cimeta
PRIPREMA:
Upalite rernu da se greje na 250C.
U velikoj posudi izmešajte brašno, kakao, smeđi šećer, začine, sodu bikarbonu, prašak za
pecivo i so. Ostavite sa strane.
pecivo i so. Ostavite sa strane.
U manjoj činiji umutite jaje, mleko, ulje, sirće i ekstrakt vanile. Ovu smesu polako sipajte u
onu koju ste već napravili i dobro izmešajte. Smesu istresite u kalupe za krofne. Pazite kada sipate smesu u kalupe, nemojte kalup da ispunite do vrha, već do 2/3. Pecite u zagrejanoj rerni 12 minuta. Ako niste sigurni dal je pečeno, bocnite polako krofnu sa čačkalicom. Ako je čačkalica suva, znači da je krofna pečena. Izvadite iz rerne i istavite da se prohladi pre nego što stavite glazuru.
onu koju ste već napravili i dobro izmešajte. Smesu istresite u kalupe za krofne. Pazite kada sipate smesu u kalupe, nemojte kalup da ispunite do vrha, već do 2/3. Pecite u zagrejanoj rerni 12 minuta. Ako niste sigurni dal je pečeno, bocnite polako krofnu sa čačkalicom. Ako je čačkalica suva, znači da je krofna pečena. Izvadite iz rerne i istavite da se prohladi pre nego što stavite glazuru.
U međuvremenu dok se krofne hlade, napravite glazuru. U odgovarajućoj posudi otopite
čokoladu i maslac. U drugoj posudi izmešajte pavlaku, ekstakt vanile i cimet, dodajte jednu smesu u drugu i izmešajte. Svaku krofnu umočite i u smesu i pospite rendanom čokoladom ako želite.
čokoladu i maslac. U drugoj posudi izmešajte pavlaku, ekstakt vanile i cimet, dodajte jednu smesu u drugu i izmešajte. Svaku krofnu umočite i u smesu i pospite rendanom čokoladom ako želite.
Prijatno!
Izvor: zena.blic.rs
Primjedbe
Objavi komentar