Čokoladna krem torta
PRIPREMA BISKVITA
- razdvojiti žumanjke od bjelanjaka, 8 jaja
- bjelanjke mutiti u čvrst snijeg
- sastaviti žumanjke sa 260g šećera
- mješati pjenastu masu
- mješati ručno dvije smjese
- mješati lagano da se zadrži značnost smjese
- dodati 130g brašna,130g gustina
- 1 prašak za pecivo i 40g kakao-a
- veličina kalupa 28cm, za podlogu koristiti pek papir bez masnoče
- peći na 180¨°C oko 25 min
PRIPREMA KREME
- rastopiti 180g čokolade
- dodati 1l vrhnja za šlag
- hladiti u frižideru oko 6h
PRIPREMA PODLOGE
- mijesiti 100g brašna sa 50g maslaca
- 25g šećera
- razviti na veličinu kalupa 25cm
- peći na 180°C 10 min.
- biskvit presječi na 3 kore
- podlogu namazati džemom
- u mom primjeru džem od višnje
- zatim prvu koru biskvita
- mješati čokoladno vrhnje u kremu
- biskvit politi sa šećernom vodom
- nanijeti 1/3 kreme
- zatim drugu koru biskvita
- još 1/3 kreme
- poslijednju koru biskvita i ostatak kreme
- držati u frižideru
- za dekoraciju mutiti 200ml vrhnja za šlag sa 50g šećera u prahu
- i 2 paketića šlag fixa
- namazati šlag kremu
priprema CHOCOLATE GLAZE
- rastopiti 1 paketić želatina sa 6 kašika vode
- kuhati 250g šećera sa 150ml vode
- 50g čokolade
- 80g kakao-a
- 80ml vrhnja za kuhanje
- rastopljeni želatin
- procijediti glazuru
- procijediti po drugi put
- razliti glazuru,"mlakastu na dodir prsta"
- ostatak dekoracije prepustite vašoj mašti
- poslužiti ohlađenu Zlatne Ruke
Primjedbe
Objavi komentar