BUHTLE SA DŽEMOM

Sastojci 10 osoba
tjesto – 

500g brašna
 – 200 ml mlijeka
 – 75 g maslaca –
 75 g šećera
 – 1 paketić suhog kvasca za hljeb
 – 1 paketić vanilij šećera
 – 1 jaje
 – so
fil / nadjev

 – džemom po vlastitom izboru
Priprema
1.
– kvasac rastopiti sa toplim mlijekom
– u brašno dodati maslac, šećer, vanilij šećer, so, jaje
– zamijesiti tijesto
– potom tjesto mijesiti sa malo brašna
– tjesto isjeći na 15 jednakih djelova / na oko 60 g
– tepsiju namazati maslacem i posuti s’dovoljno brašna
– mijesiti svaku buhtlu zasebno
– pritiskom dlana izravnati buhtle
filovati džemom po vlastitom izboru
– umotati buhtlu sa džemom u sredini
– ovako poredane buhtle ostaviti da miruju narednih 20-tak min.
– prije samog pečenja pecivo premazati sa dodatnih 40 g maslaca
2.
– peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 min.
– po želji posuti sa malo šećera u prahu
– buhtle su idealne za poslužiti ovako dok su još tople
– uspješnu pripremu vam želim
izvor: http://bakinirecepti7.blogspot.ba

Primjedbe