Sastojci 10 osoba
tjesto –
500g brašna
– 200 ml mlijeka
– 75 g maslaca –
75 g šećera
– 1 paketić suhog kvasca za hljeb
– 1 paketić vanilij šećera
– 1 jaje
– so
fil / nadjev
– džemom po vlastitom izboru
tjesto –
500g brašna
– 200 ml mlijeka
– 75 g maslaca –
75 g šećera
– 1 paketić suhog kvasca za hljeb
– 1 paketić vanilij šećera
– 1 jaje
– so
fil / nadjev
– džemom po vlastitom izboru
Priprema
1.
– kvasac rastopiti sa toplim mlijekom
– u brašno dodati maslac, šećer, vanilij šećer, so, jaje
– zamijesiti tijesto
– potom tjesto mijesiti sa malo brašna
– tjesto isjeći na 15 jednakih djelova / na oko 60 g
– tepsiju namazati maslacem i posuti s’dovoljno brašna
– mijesiti svaku buhtlu zasebno
– pritiskom dlana izravnati buhtle
– kvasac rastopiti sa toplim mlijekom
– u brašno dodati maslac, šećer, vanilij šećer, so, jaje
– zamijesiti tijesto
– potom tjesto mijesiti sa malo brašna
– tjesto isjeći na 15 jednakih djelova / na oko 60 g
– tepsiju namazati maslacem i posuti s’dovoljno brašna
– mijesiti svaku buhtlu zasebno
– pritiskom dlana izravnati buhtle
filovati džemom po vlastitom izboru
– umotati buhtlu sa džemom u sredini
– ovako poredane buhtle ostaviti da miruju narednih 20-tak min.
– prije samog pečenja pecivo premazati sa dodatnih 40 g maslaca
2.
– peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 min.
– po želji posuti sa malo šećera u prahu
– buhtle su idealne za poslužiti ovako dok su još tople
– uspješnu pripremu vam želim
– umotati buhtlu sa džemom u sredini
– ovako poredane buhtle ostaviti da miruju narednih 20-tak min.
– prije samog pečenja pecivo premazati sa dodatnih 40 g maslaca
2.
– peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 min.
– po želji posuti sa malo šećera u prahu
– buhtle su idealne za poslužiti ovako dok su još tople
– uspješnu pripremu vam želim
izvor: http://bakinirecepti7.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar