
Ženske mušice su odlična kombinacija biskvita i marmelade koja se u posljednje vrijeme pokazala kao zahvalna namirnica za razne kolače. Kako su voćni deserti popularni kod mnogih i svi ih rado vole pojesti, ponekad je kada se odlučite raditi voćnu inačicu deserta lakše odlučiti za marmeladu, pogotovo ako nemate puno vremena.
Odlučite li ugostiti prijatelje i počastiti ih finim kolačem, nećete pogriješiti odaberete li slatku pitu s dodatkom marmelade od ribiza ili ribiz ako ste ljubitelj svježeg voća. Postoje bijele, crne i crvene sorte, a za razliku od crne koja ima čudan i mnogima neugodan okus, crvene i bijele su poznate po slatko-kiseloj kombinaciji okusa.
Crveni i crni ribiz se koriste za pripremu marmelada, a osim za pripremu raznih slastica, ribiz je iznimno ljekovit zahvaljujući najviše sjemenkama koja pomažu regulirati rad crijeva i iz tijela izbaciti otrove.
Odlučite li se spremati kolač od ribiza, ženske mušice bit će pravi odabir. Kako bi tijesto i smjesa za nadjev ispali savršeno, potrebno je nabaviti određene namirnice.
Tijesto :
- 400 g brašna
- 1 mala žličica praška za pecivo
- 300 g maslaca
- 100 g šećera
- 3 žutanjka
Nadjev:
- 500 g ribizla ili 200 g marmelade
- 5 bjelanjaka
- 250 g šećera
Ženske mušice je kolač za koji treba napraviti dobro tijesto i smjesu za nadjev. Potrebno je u brašno koje ste prethodno prosijali dodati prašak za pecivo, maslac, žutanjak i šećer te sve dobro promiješati i napraviti kompaktnu smjesu.
Nakon što je tijesto spremno razvaljajte ga na 1 cm debljine i položite u posudu za pečenje koju ste prethodno namastili. Tijesto se peče na temperaturi od 220°C. Pečete ga 20 minuta i izvadite pečenog do pola.
Polupečeno tijesto premažite marmeladom ili pospite ribizle te rasporedite nadjev od istučenih bjelanjaka. Stavite u pećnicu i ostavite da se peče sve dok ne dok ne dobije svijetložutu boju
Primjedbe
Objavi komentar