VOĆNA KEKS TORTA

Potrebno:
-500g Petit Beure keksa
-500ml voćnog čvrstog jogurta
-15 kašika šećera

Fil:
-7 žumanaca
-200g šećera
-5 kašika brašna
-600ml mlijeka
-250g putera
-Višnje iz kompota (nije određena posebna količina, koliko da se prekrije ravnomjerno kora)
-200ml slatke pavlake ili 100g šlaga u prahu
Priprema:
-Keks izlomiti, dodati šećer i preliti jogurtom pa izgnječiti dobro rukama da se potpuno sjedini. 
-Masu rasporediti na okrugli kalup kome se skidaju stranice. Ovo svakako nije obavezno, ali olakšava posao pri sječenju i uopšte u formiranju torte. 
-Žumanca i šećer umutiti mikserom. 
-Dodati brašno. 
-Mlijeko staviti na vatru, sipati umućena žumanca sa brašnom i skuhati kašicu uobičajeno. 
-Ostaviti da se ohladi pa je sjediniti sa prethodno umućenim puterom. 
-Preko kore od keksa rasporediti ocijeđene višnje iz kompota i sipati pripremljeni fil.
- Slatku pavlaku ili šlag u prahu umutiti uobičajeno i filovati tortu. 
-Ostaviti u frižideru da se stegne pre siječenja.

Primjedbe