Potrebno:
-500g Petit Beure keksa
-500ml voćnog čvrstog jogurta
-15 kašika šećera
Fil:
-7 žumanaca
-200g šećera
-5 kašika brašna
-600ml mlijeka
-250g putera
-Višnje iz kompota (nije određena posebna količina, koliko da se prekrije ravnomjerno kora)
-200ml slatke pavlake ili 100g šlaga u prahu
-500g Petit Beure keksa
-500ml voćnog čvrstog jogurta
-15 kašika šećera
Fil:
-7 žumanaca
-200g šećera
-5 kašika brašna
-600ml mlijeka
-250g putera
-Višnje iz kompota (nije određena posebna količina, koliko da se prekrije ravnomjerno kora)
-200ml slatke pavlake ili 100g šlaga u prahu
Priprema:
-Keks izlomiti, dodati šećer i preliti jogurtom pa izgnječiti dobro rukama da se potpuno sjedini.
-Masu rasporediti na okrugli kalup kome se skidaju stranice. Ovo svakako nije obavezno, ali olakšava posao pri sječenju i uopšte u formiranju torte.
-Žumanca i šećer umutiti mikserom.
-Dodati brašno.
-Mlijeko staviti na vatru, sipati umućena žumanca sa brašnom i skuhati kašicu uobičajeno.
-Ostaviti da se ohladi pa je sjediniti sa prethodno umućenim puterom.
-Preko kore od keksa rasporediti ocijeđene višnje iz kompota i sipati pripremljeni fil.
- Slatku pavlaku ili šlag u prahu umutiti uobičajeno i filovati tortu.
-Ostaviti u frižideru da se stegne pre siječenja.
-Keks izlomiti, dodati šećer i preliti jogurtom pa izgnječiti dobro rukama da se potpuno sjedini.
-Masu rasporediti na okrugli kalup kome se skidaju stranice. Ovo svakako nije obavezno, ali olakšava posao pri sječenju i uopšte u formiranju torte.
-Žumanca i šećer umutiti mikserom.
-Dodati brašno.
-Mlijeko staviti na vatru, sipati umućena žumanca sa brašnom i skuhati kašicu uobičajeno.
-Ostaviti da se ohladi pa je sjediniti sa prethodno umućenim puterom.
-Preko kore od keksa rasporediti ocijeđene višnje iz kompota i sipati pripremljeni fil.
- Slatku pavlaku ili šlag u prahu umutiti uobičajeno i filovati tortu.
-Ostaviti u frižideru da se stegne pre siječenja.
Primjedbe
Objavi komentar