– 1 paket tijesta za savijace
– 100gr.ili vise mljevenog maka
– 100 gr.(ILI vise) mljevenih oraha
– 3 jabuke, cimet i secer
– 200gr. secera
– 2 salice(250ml.) kiselog vrhnja
– 100gr.ili vise mljevenog maka
– 100 gr.(ILI vise) mljevenih oraha
– 3 jabuke, cimet i secer
– 200gr. secera
– 2 salice(250ml.) kiselog vrhnja
PRELJEV:
– 1 salica(250ml.) kiselog vrhnja
– 1 jaje
– 1 jaje
Priprema
Prvo pripremite sve sto vam treba za recept.
Sameljite orahe,izrendajte jabuke,dodajte cimet i secer(nemojte cijediti jabuke),mak i kiselo vrhnje.
U nauljeni pleh za torte,moze i obicna mala tepsija 20X30cm. poredajte 2 kore za savijacu,premazite za zlicom i pol ili dvije sa kiselim vrhnjem.pospite sa secerom a zatim sa mljevenim orasima.
Zatim redajte ponovo 2 tijesta,premazite sa kiselim vrhnjem,pospite sa secerom pa pospite sa makom…
Pa opet dvije kore tijesta.kiselo vrhnje,secer i rendane jabuke.
Tako redajte slojeve dok ne utrosite svo tijesto.
PRELJEV:
Na kraju izmiksajte kiselo vrhnje sa jajetom,prelijte preko torte i stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 200C 45 minuta.
Ako vam zatreba jos namirnica slobodno povecajte kolicicnu. U nas su jako tanke kore tako da sam povecela broj namirnica.
Izvor: coolinarka.com
Primjedbe
Objavi komentar