Prhko tijesto:
125g maslaca
125g secera
4 zumanjka
1 zlicica praska za pecivo
1 limun,korica i sok(1 zlica)
Sve staviti u multipraktik i izmiksati dok se ne pojave mrvice..istresti na radnu povrsinu i oblikovati rukama tijesto.
Tijesto je jako gibko i ako ga dugo radite postaje ljepljivo..zato ,po potrebi stavite u frizider,da se maslac u tijestu malo stegne.
Razviti na papiru za pecenje,pa zajedno sa papirom staviti u tepsiju(25x15cm).
Premazati marmeladom ili djemom od ribizla ili visanja.
Ja sam dodala malo zamrznutih tresanja i jos oko 100g suhih brusnica da bude kiselije!
Sada napraviti gornji dio/biskvit
4 bjelanjak
125g secera
3 zlice brasna
1zlicica praska za pecivo
125g maka(cijelo zrno)
Ohladiti kolac,pa preliti cokoladnom glazurom
200g tamne cokolade
4 zlice ulja
Sve otopiti na pari i preliti kolac.
Cekati da se cokolada stegne i kasnije nasjeci i posluziti.
http://www.mytastehr.com
Primjedbe
Objavi komentar