Biskvit
– 7 belanaca
– 7 kasika šećera
– 2 kasike kakaoa
– 10 kasika oraha
– 3 kasike brašna
– 1 prasak za pecivo
– 7 kasika šećera
– 2 kasike kakaoa
– 10 kasika oraha
– 3 kasike brašna
– 1 prasak za pecivo
Fil
– 7 zumanaca
– 700 ml mleka
– 2 pudinga od banane
– 4 banane
– 30g cokoladnih mrvica
– 250g margarina
– 8 kasika secera
– 700 ml mleka
– 2 pudinga od banane
– 4 banane
– 30g cokoladnih mrvica
– 250g margarina
– 8 kasika secera
Dekoracija
– 3 krem slaga
– 250ml mleka
– 100g cokolade
– 1 kas. ulja
– 250ml mleka
– 100g cokolade
– 1 kas. ulja
Priprema
Za biskvit :
Dobro umutiti belanca,dopdati secer i jos malo umutiti.Brasno pomesati sa kakaom,orasima,praskom za pecivo pa dodati polako u umucena belanca. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Veliki pleh obloziti pek papirom pa sipati umucenu masu i ispeci biskvit. Kada se ohladi prececi na pola po duzini.
Za fil :
Staviti 600ml mleka na sporet sa secerom da prokuva. Zumanca umutiti pa dodati ostatak mleka,mutiti i dodati puding od banane. Kada mleko prokuva,skloniti sa vatre i polako dodati zumanca sa pudingom svo vreme mesajuci. Vratiti na laganu vatru i kuvati dok se ne zgusne svo vreme mesajuci. U ohladjen fil dodati umucen margarin i cokoladne mrvice.
Na koru namazati polovinu fila,poredjati banane,pa opet premazati filom,odgore poloziti koru. Umutiti slag sa mlekom i dekorisati tortu,a odgore preliti sa otopljenom cokoladom.
Izvor: kuhinjaideje.com
Primjedbe
Objavi komentar