FANTASTIČNE KOKOS PLOŠKE

Sastojci

Za biskvit:

7 bjelanjaka

180 g šećera

70 g Lino lade nougat

100 g maslaca

130 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400

1 Prašak za pecivo

1 Limun šećer

Za kremu:

1Puding vanilin

90 g šećera

3žumanjka

500 mlmlijeka

150 gmaslaca

Za posipanje:

80 gkokosova brašna

Priprema

Za biskvit:

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg, a zatim uz miješanje dodajte šećer. Lagano umiješajte Lino ladu nougat pomiješanu s otopljenim maslacem, a zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo i limun šećerom.

Smjesu izlijte u tepsiju (40×30 cm) koju ste obložili papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 °C 18-20 minuta.

Ohlađeni biskvit razrežite na 6 traka (oko 6,5 cm širine). Narezane trake premažite pripremljenom kremom i složite po tri tako da dobijete 2 duguljaste štangice.

Kolač izvana premažite kremom i na kraju pospite kokosovim brašnom.

Za kremu:

Pomiješajte prašak za puding sa šećerom, žumanjcima i malo mlijeka. Preostalo mlijeko pustite da zavrije i maknite s vatre. Umiješajte pripremljenu smjesu, vratite na vatru i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta.

Kremu ohladite uz povremeno miješanje. Maslac sobne temperature razradite i umiješajte u ohlađenu kremu.

(http://www.coolinarika.com/)


http://domacireceptiza10.weebly.com

Primjedbe