*mokri sastojci
5 jaja,
300g secera,bijelog
80g smedjeg secera
280ml ulja
1 zlicica vanila extrakta
narendana korica limuna
400g sitno narendane mrkve
+
*suhi sastojci
380g brasna
1+1/2 zlicica praska za pecivo
1 zlicica sode bikarbone
1 zlicica cimeta
1/2 zlicice soli,djumbira,morskog(muskatnog) orascica,karanfilica
120g kokosa
120g suhih brusnica
FIL
750g filadelfija krem sira
150g vrhnja za slag
300g secera u prahu
1-2 zlice limunovog soka
Pripremiti 2 kalupa,(24cm),obloziti papirom za pecenje.
Zatim u 2 posude rasporediti suhe i mokre sastojke.
Mutiti mokre sastojke da se jaja razbiju i povezu sa ostalim namirnicama,zatim sipati u suhe sastojke i sve rucno izmijesati.
Smjesu podijeliti na 2 pripremljena kalupa za tortu.
Staviti peci u predhodno zagrijanu rernu na 200C oko 45 minuta,odnosno dok cackalica ne ostane suha kada se izvadi iz tijesta.
Pecene biskvite ohladiti,presjeci na pola i filovati.
Za Fil,dobro umutiti krem sir,vrhnje,secer u prahu i limunov sok.
https://ruza123-cooking.blogspot.ba
Primjedbe
Objavi komentar