- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 70 g šećera
- 2 žumanjka
- 1/2 limuna, kora
- 1 prstohvat soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žlica kiselog vrhnja (po potrebi)
Sastojci za kremu:
- 500 ml mlijeka
- 4 žlice šećera
- 2 kese pudinga od vanilije
- malo ekstrakta vanilije
- 50 g maslaca
Voće:
- 1 kg grožđa
Preljev:
- 1 kesica preljeva za torte
- 250 ml vode
Priprema:
Od navedenih sastojaka za mijesiti tijesto, omotati ga u kesu i staviti u hladnjak na 20 minuta. Pootom razviti koru i staviti je na uljem premazan i posut brašnom pleh. Na koru staviti nekoliko zrna graha da se ne bi podigla tijekom pečenja. Peći 15-ak minuta na 180ºC, maknuti grah i peći još nekoliko minuta.
Od navedenih sastojaka za mijesiti tijesto, omotati ga u kesu i staviti u hladnjak na 20 minuta. Pootom razviti koru i staviti je na uljem premazan i posut brašnom pleh. Na koru staviti nekoliko zrna graha da se ne bi podigla tijekom pečenja. Peći 15-ak minuta na 180ºC, maknuti grah i peći još nekoliko minuta.
Puding i šećer razmutiti u malo mlijeka i skuhati ga u ostatku mlijeka. Dok je još vruć dodati kocku maslaca da se otopi i malo ekstrakta vanilije. Dodati prethodno očišćena i isječena na polovine zrna grožđa i pomiješati. Kremu preliti preko kore.
Ukrasiti kolač preostalim zrnima grožđa, skuhati preljev za torte i preliti preko cijelog kolača. Ostaviti da se stegne. Nakon sat vremena sjeći na komade.
Primjedbe
Objavi komentar