SIROVA TORTA OD LIMETE

Probajte napraviti tortu bez klasičnog pečenja, samo korištenjem zdravih i sirovih sastojaka.
Iznenadit će vas njen osjećaj svježine i bogatstvo okusa.
S obzirom da torta na podliježe termičkoj obradi, svi zdravi sastojci, poput vitamina i minerala, ostaju sačuvani.
Sastojci:
ZA KORU
  • 2 šalice badema
  • 2 žlice otopljenog kokosovog maslaca
  • 1 žlica limunovog soka
  • sjemenke iz mahuna vanilije
  • ZA KREMU
  • 2 i ½ šalice indijskih orašćića
  • sok i kora od tri limete
  • 5 cm korijena đumbira
  • 2 zrela avokada
  • ½ šalice agavinog sirupa
  • ½ šalice otopljenog kokosovog maslaca
  • Priprema:
    Bademe usitnite u mlincu za kavu i stavite u posudu.
    Dodajte agavin sirup i kokosov maslac, potom sjemenke vanilije i limunov sok.
    Sve dobro izradite i sve rukom utisnite u kalup za tortu koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Smjesu stavite u hladnjak dok pripremate kremu.
    Sve sastojke za kremu stavite u blender, pa ih polako, povećavajući brzinu, miješajte štapom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
    Kremu rasporedite po kori, zagladite da vrh bude ravan i ukrasite je po želji (npr kriškama limete).
    Tortu prije posluživanja stavite u hladnjak da odleži preko noći.

    Primjedbe