Leto je vreme za lagane kreme sa ukusom voca...
Ovo je jedna takva krema, laka, penasta, prelepog ukusa koji vas osvezava.
Sastojci
2 kutije (svaka po 410 gr.) evaporated mleka
2 kesice ( 2x 70 gr.) praska za zele od jagoda
3 dcl vode
250 gr. secera
250 gr. digestive keksa
3 kasike margarina
Priprema
Vodu i secer prokuvati, dodati zele, izmesati i ostaviti da se prohladi a zatim u frizider dok zele ne bude gustine meda.
Margarin istopiti i dodati u izmrvljen keks, izmesati i posuti na podlogu kalupa, rukama blago pritiskati i izravnati smesu.
Mleko,koje mora da bude hladno, umutiti da bude cvrst krem, dodati zelatin, sve zajedno jos malo mutiti srednjom brzinom miksera, istresti preko keksa i ostaviti u frizider nekoliko sati ili u zamrzivac dva, tri sata.
Ohladjenu i cvrstu kremu premazati prelivom od jagoda, gotovim ili sami napravite.
Za dve solje preliva potrebno je:
2 solje svezih jagoda
3/4 solje secera
2 kasike gustina (corn flour)
2 kasike konjaka
2 kasike svezeg soka od limuna
Sve sastojke osim konjaka kuvati na blagoj vatri dok ne jagode ne omeksaju i dok se ne dobije gust sirup. Skinuti sa vatre i dodati konjak, prohladiti i ostaviti pre upotrebe u frizideru jedan dan.
http://www.maminajela.com
Ovo je jedna takva krema, laka, penasta, prelepog ukusa koji vas osvezava.
Sastojci
2 kutije (svaka po 410 gr.) evaporated mleka
2 kesice ( 2x 70 gr.) praska za zele od jagoda
3 dcl vode
250 gr. secera
250 gr. digestive keksa
3 kasike margarina
Priprema
Vodu i secer prokuvati, dodati zele, izmesati i ostaviti da se prohladi a zatim u frizider dok zele ne bude gustine meda.
Margarin istopiti i dodati u izmrvljen keks, izmesati i posuti na podlogu kalupa, rukama blago pritiskati i izravnati smesu.
Mleko,koje mora da bude hladno, umutiti da bude cvrst krem, dodati zelatin, sve zajedno jos malo mutiti srednjom brzinom miksera, istresti preko keksa i ostaviti u frizider nekoliko sati ili u zamrzivac dva, tri sata.
Ohladjenu i cvrstu kremu premazati prelivom od jagoda, gotovim ili sami napravite.
Za dve solje preliva potrebno je:
2 solje svezih jagoda
3/4 solje secera
2 kasike gustina (corn flour)
2 kasike konjaka
2 kasike svezeg soka od limuna
Sve sastojke osim konjaka kuvati na blagoj vatri dok ne jagode ne omeksaju i dok se ne dobije gust sirup. Skinuti sa vatre i dodati konjak, prohladiti i ostaviti pre upotrebe u frizideru jedan dan.
http://www.maminajela.com
Primjedbe
Objavi komentar