Sastojci
oko 650 g. brasna
4 dcl. mleka
4 kasike secera
1 jaje
1 zumance
40 g. svezeg kvasca
50 ml. ulja
ulje za przenje
Za filovanje
pekmez od kajsija
secer u prahu
Priprema
Odvojiti dva decilitra toplog mleka, staviti kasikicu secera, kasikicu brasna i kvasac i sacekati da kvasac nadodje.
U ciniji umutiti preostalo mleko, secer, ulje i jaja, zatim dodati nadosli kvasac i postepeno brasno. Umutiti meko testo prekriti posudu i ostaviti na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruci i postane vazdusasto.
Zatim jos jednom blago premeseti testo, rastanjiti ga na brasnom posutoj podlozi na 7-8 mm., najviše do 1 cm debljine pa kalupom vaditi kolutove precnika oko 6-7 cm
i ostaviti ih prekrivene jos penaestak minuta da odmore.
Svaki kolut testa zatim jos malo razvuci u ruci tako da sredina bude tanka i da imaju rub.
oko 650 g. brasna
4 dcl. mleka
4 kasike secera
1 jaje
1 zumance
40 g. svezeg kvasca
50 ml. ulja
ulje za przenje
Za filovanje
pekmez od kajsija
secer u prahu
Priprema
Odvojiti dva decilitra toplog mleka, staviti kasikicu secera, kasikicu brasna i kvasac i sacekati da kvasac nadodje.
U ciniji umutiti preostalo mleko, secer, ulje i jaja, zatim dodati nadosli kvasac i postepeno brasno. Umutiti meko testo prekriti posudu i ostaviti na toplom mestu da naraste dok se ne udvostruci i postane vazdusasto.
Zatim jos jednom blago premeseti testo, rastanjiti ga na brasnom posutoj podlozi na 7-8 mm., najviše do 1 cm debljine pa kalupom vaditi kolutove precnika oko 6-7 cm
i ostaviti ih prekrivene jos penaestak minuta da odmore.
Svaki kolut testa zatim jos malo razvuci u ruci tako da sredina bude tanka i da imaju rub.
Peci ih u dosta ulja na srednjoj temperaturi. Vaditi ih na papir da ode visak masnoce, filovati pekmezom i posuti secerom u prahu.
Primjedbe
Objavi komentar