- 3 žumanjka
- 1 bjelanjak
- 90 gr kristal šećera
- 45gr rastopljene čokolade za kuhanje
- 60gr rastopljenog maslaca ili margarina
- 45 gr oštrog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- malo soli
Za kremu:
- 100 gr šećera u prahu
- 100 gr maslaca ili margarina
- 400 ml mlijeka
- 1 kesica pudinga od vanilije
- 100 gr kristal šećera
- 50 kapi ekstrakta od mentola (koncentracija 1:300)
Sastojci za pjenu:
- 2 bjelanjka
- 100 gr kristal šećera
- 20 ml vode
- malo soli
Sastojci za glazuru:
- 120 gr čokolade za kuhanje
- 60 gr maslaca ili margarina
- 4 žlice šećera
- 4 žlice vode
- 20 kapi ekstrakta od mentola
Priprema tijesta:
Mikserom umutiti bjelanjak i posebno žumanjke sa šećerom, Na laganoj vatri otopiti maslac i čokoladu za kuhanje. Rastopljenu smjesu dodati u umućena žumanca i mikserom dobro umutiti. Dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo i snijeg od bjelanjka te sve zajedno pomiješati. Pleh za pečenje ( 17×30 cm) premazati sa svih strana margarinom, staviti papir za pečenje i uliti smjesu. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180ºC i peći 10 minuta. Pečeno tijesto odmah prevrnuti na tacnu koju ste prethodno posuli prezlom (krušnim mrvicama).
Priprema kreme:
Mikserom umutiti maslac i šećer u prahu. Prah puding pomiješati sa 3 žlice šećera i malo mlijeka, a ostalo mlijeko sa ostatkom šećera (od 100 g) stavimo da prokuha. U vrelo mlijeko dodati puding i skuhati. Potom puding poklopiti (da se ne stvori korica) i ohladiti. Mikserom umutiti ohlađeni puding, dodati maslac pomiješan s šećerom u prahu i 50 kapi ekstrakta od mentola. Potom kremu rasporediti preko tijesta.
Priprema pjene:
Šećer i vodu prokuhati da se otopi šećer. Umutiti bjelanjke s malo soli. Uz stalno miješanje
dodavati rastopljeni šećer. Potom pjenu rasporediti preko kreme. Na kraju pripremiti glazuru i preliti preko pjene.
Šećer i vodu prokuhati da se otopi šećer. Umutiti bjelanjke s malo soli. Uz stalno miješanje
dodavati rastopljeni šećer. Potom pjenu rasporediti preko kreme. Na kraju pripremiti glazuru i preliti preko pjene.
Primjedbe
Objavi komentar