
Ja ga cesto pravim na poslu ,bas zbog toga sto je brz,mekan i ukusan !!
{Mjera za ovaj kolac je salica od 250ml}
1prasak za pecivo
2salice secera
1salica Ulja
2salce mlijeka
Limunova korica i sok
(koricu naribati,a sok iscjediti)
100gr Nemljevenog maka
(Ja stavim pola salice)
+
100gr Nemljevenog maka
(Ja stavim pola salice)
+
glazura
5 zlice marmelade od marelice
200gr cokolade
4zlice Ulja
Sve sastojke staviti u dublju zdjelu I izmijesati.
Tepsiju obloziti papirom za pecenje ili namazati masnocom i pobrasniti.
Biskvitnu smjesu istresti u tepsiju(20x30cm)I staviti peci u predhodno ugrijanu rernu na 200C oko 40 minuta
Jos topli kolac premazati marmeladom od marelice i prelijem otopljenom cokoladom.
5 zlice marmelade od marelice
200gr cokolade
4zlice Ulja
Sve sastojke staviti u dublju zdjelu I izmijesati.
Tepsiju obloziti papirom za pecenje ili namazati masnocom i pobrasniti.
Biskvitnu smjesu istresti u tepsiju(20x30cm)I staviti peci u predhodno ugrijanu rernu na 200C oko 40 minuta
Jos topli kolac premazati marmeladom od marelice i prelijem otopljenom cokoladom.
Primjedbe
Objavi komentar