KOCKE ALEXANDER

Sastojci za koru:
    • 200 g pšeničnog brašna
    • 3 pune žlice kakaa
    • 1 kesica praška za pecivo
    • 200 g šećera
    • 4 jaja
    • 200 g rastopljenog maslaca ili margarina
    Sastojci za fil:
    • 3 žumanjka
    • 6 listića želatine
    • 150 g šećera
    • 50 g čokolade
    • 2,5 dl čokoladnog mlijeka
    • 400 ml slatkog vrhnja za šlag

    Priprema:
  • Jaja umutiti sa šećerom, dodati brašno pomiješano s praškom za pecivo. Margarin otopiti i dodati kakao (umjesto kakaa možete otopiti i 100 g čokolade) i sve zajedno pomiješati.
    Gotovu smjesu izlijte u premazan pleh i peći na 200 ºC oko 20 minuta  (provjerite čačkalicom da li je tijesto pečeno).
    Otopite želatinu prema uputama na pakiranju. Žumanjke pomiješajte sa šećerom, čokoladnim mlijekom i čokoladom, stavite u posudu i na pari kuhajte sve miješajući da se zgusne. Želatinu  ocijedite od vode i promiješajte u vruću kremu s jajima, ponovo promiješajte.
    Ostavite da se masa ohladi. Slatko vrhnje umutite i promiješajte sa ohlađenom masom. Izlijte u kalup preko ohlađenog biskvita. Sve dobro poravnajte i ostavite da se hladi nekoliko sati prije posluživanja.

Primjedbe