JEDNOSTAVNA SLADOLED TORTA

Sastojci za podlogu:
    • 3 bjelanjka
    • 150 g šećera
    • 150 g krupno nasjeckanih badema
    Sastojci za nadjev:
    • 3 žumanjka
    • 4 žlice šećera
    • 4 dl  vrhnja za šlag
    • 120 g Daim milka čokolade (čokolada s hrskavim komadićima karamela)
    Priprema:
      Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg, te potom umiješati šećer i bademe. Smjesu uliti u kalup za torte promjera 24 cm (dno prekriti s pekarskim papirom) i staviti peći na temperaturi od 165ºC oko 45 minuta. Ostaviti da se ohladi.
      Pomiješati jaja sa šećerom i kada smjesa poprimi blijedo žutu boju dodati tučeno vrhnje (prethodno miksano u posebnoj posudi) i smijese pomiješati zajedno sa krupno nasjeckanom daim milka čokoladom (ostaviti malo za dekoraciju). Smjesu rasporediti preko ohlađenog biskvita i staviti u zamrzivač na najmanje 3 sata. Potom ukrasiti na šlagom i ostalim komadićima čokolade i po želji komadićima voća po želji.

Primjedbe