- 3 bjelanjka
- 150 g šećera
- 150 g krupno nasjeckanih badema
- 3 žumanjka
- 4 žlice šećera
- 4 dl vrhnja za šlag
- 120 g Daim milka čokolade (čokolada s hrskavim komadićima karamela)
Sastojci za nadjev:
Priprema:
Od bjelanjaka napraviti čvrst snijeg, te potom umiješati šećer i bademe. Smjesu uliti u kalup za torte promjera 24 cm (dno prekriti s pekarskim papirom) i staviti peći na temperaturi od 165ºC oko 45 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Pomiješati jaja sa šećerom i kada smjesa poprimi blijedo žutu boju dodati tučeno vrhnje (prethodno miksano u posebnoj posudi) i smijese pomiješati zajedno sa krupno nasjeckanom daim milka čokoladom (ostaviti malo za dekoraciju). Smjesu rasporediti preko ohlađenog biskvita i staviti u zamrzivač na najmanje 3 sata. Potom ukrasiti na šlagom i ostalim komadićima čokolade i po želji komadićima voća po želji.
Primjedbe
Objavi komentar