- 330 g brašna
- 1/2 margarina
- 50-60 ml mlijeka
- 1 jaje
- 1/2 praška za pecivo
- 75 g šećera
- 1 vanilija šećer
- 500 g neslanog mladog sira
- 1 veća čaša šećera
- 1 žlica griza
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 vanilija šećer
- 3 žumanca
- 4 bjelanjka
- 100 g šećera
- nekoliko kapi limunovog soka
Za nadjev:
Za šaum kremu:
Priprema:
Brašno prosijati i dodati sve suhe sastojke, omekšali margarin te uz postupno dodavanje mlakog mlijeka umutiti glatko tijesto. Umotati ga u najlon foliju i ostaviti u hladnjaku na pola sata. U blenderu pomiješati sve sastojke za nadjev. Razvaljati koru i staviti u pomašćen i brašnom posut kalup. Rubove tijesta malo podignuti prema stjenkama kalupa da se nadjev ne bi razlijevao. Dodati nadjev i peći u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta.
Bjelanjke umutiti sa šećerom u čvrst šaum, rasporediti preko nadjeva i vratiti u pećnicu na točno 12 minuta. Treba se držati vremena da bi se pojavile “anđeoske suze” na kolaču. Izvaditi tortu iz pećnice i staviti u hladniju prostoriju. Kad je već prohladna, staviti je u hladnjak da se potpuno ohladi i da se na površini pojave kapljice u vidu suza, po kojima je torta i dobila ime.
Primjedbe
Objavi komentar