TORTA SA MILKA ČOKOLADOM

Potrebno:
16 jaja
22 kašike šećera
8 kašika mlevenih lešnika ili oraha
8 kašike mlevenog Plazma keksa
16 kašika brašna
1 l mleka
3 kesice vanil šećer
250 gr šećera u prahu
500 gr margarina
100 gr crne mlečne Milka čokolade
100 gr bele Milka čokolade
200 gr šlaga
2 dl mleka za šlag
Odvojte 4 belanca od žumanaca i penasto ih umutite. Sipajte šećer i mutite dok se ne otopi. Dodajte 2 kašike mlevenog plazma keksa, 2 kašike mlevenih lešnika i 2 kašike brašna. Lagano promešajte varjačom i sipajte u margarinom podmazan i brašnom posut pleh. Pecite na 220 stepeni oko 10 minuta. Tako ponovite još 3 puta.
Od litre mleka odvojte 2 dl i u njemu razmutite 16 žumanaca i 8 kašika brašna. U preostalih 8 dl sipajte 6 kašika šećera i 3 vail šećera i stavite da provri. Kada mleko počne da vri dodajite razmućena žumanca i skuvajte fil. Ostavite da se dobro ohladi. Umutit margarine sa 250 gr šećera u prahu i u umućen kašiku, po kašiku sipajte ohlađen fil. Sjedinite mikserom i masu podelite na dva dela.
U jedan deo dodajte otopljenu crnu mlečnu čokoladu, a u drugi dodajte sitno seeckanu belu čokoladu. Filujte kora – beli fil kora – crni fil – kora beli fil -kora – crni fil. Okolo ukrasite šlagom.

Primjedbe