Sačuvala sam par domaćih limuna, pa ću ih iskoristiti za ovaj brz i jednostavan kolač. Toliko se topi u ustima da je božanstven. I još ovaj fini preljev po njemu, savršeno! Brzo se priprema, i da vam odmah kažem, smjesa će biti malo gušća nego ste naviknuli na smjese za biskvit, ali će zato opravdati vaša očekivanja.
Sastojci:
18 dag maslaca
18 dag šećera
1 vanilin šećer
naribana korica jednog limuna
3 jaja
18 dag oštrog brašna
1 (kavena) žličica praška za pecivo
Za preljev će vam trebati:
10 dag šećera u prahu
Sok jednog limuna
Priprema:
Za početak odmah napravite snijeg od bjelanjaka i stavite ga sa strane. Maslac sobne temperature dobro izmiksajte. Dodajte šećer i vanilin šećer te ponovo izmiksajte dok se šećer ne sjedini s maslacem. Zatim dodajte naribanu koricu limuna (ako ste u mogućnosti koristite domaći), te žutanjke. Miksajte te naizmjenično dodajte snijeg od bjelanjaka i brašno pomiješano sa žličicom praška za pecivo. Sve dobro sjedinite. Kao što sam prethodno napisala smjesa će vam biti nešto gušća, ali ne brinite. Krajnji ishod će vas oduševiti. Pećnicu prethodno zagrijte na 200°C. Kalup koji ćete koristiti malo nauljite i pospite brašnom (ali jako malo). Smjesu stavite u kalup i poravnajte. Prvih 10 minuta pecite na 200°C a zatim smanjite na 170°C pa pecite još 20 minuta. Kada je biskvit pečen izvadite ga iz kalupa i pustite da se ohladi. Da biste napravili preljev šećer pomiješajte sa sokom limuna dobro ga sjedinite i prelijte po ohlađenom biskvitu. Dobar tek!
https://gastro.24sata.hr
Sastojci:
18 dag maslaca
18 dag šećera
1 vanilin šećer
naribana korica jednog limuna
3 jaja
18 dag oštrog brašna
1 (kavena) žličica praška za pecivo
Za preljev će vam trebati:
10 dag šećera u prahu
Sok jednog limuna
Priprema:
Za početak odmah napravite snijeg od bjelanjaka i stavite ga sa strane. Maslac sobne temperature dobro izmiksajte. Dodajte šećer i vanilin šećer te ponovo izmiksajte dok se šećer ne sjedini s maslacem. Zatim dodajte naribanu koricu limuna (ako ste u mogućnosti koristite domaći), te žutanjke. Miksajte te naizmjenično dodajte snijeg od bjelanjaka i brašno pomiješano sa žličicom praška za pecivo. Sve dobro sjedinite. Kao što sam prethodno napisala smjesa će vam biti nešto gušća, ali ne brinite. Krajnji ishod će vas oduševiti. Pećnicu prethodno zagrijte na 200°C. Kalup koji ćete koristiti malo nauljite i pospite brašnom (ali jako malo). Smjesu stavite u kalup i poravnajte. Prvih 10 minuta pecite na 200°C a zatim smanjite na 170°C pa pecite još 20 minuta. Kada je biskvit pečen izvadite ga iz kalupa i pustite da se ohladi. Da biste napravili preljev šećer pomiješajte sa sokom limuna dobro ga sjedinite i prelijte po ohlađenom biskvitu. Dobar tek!
https://gastro.24sata.hr
Primjedbe
Objavi komentar