SAN OD BIJELE ČOKOLADE I LJEŠNJAKA

Sastojci:
Za kore: 4 jajeta, 250gr šećera + 5 kašika šećera, 200gr brašna, 50gr kakaoa, 100gr pečenih lešnika, 1dl mleka, 1oogr čokolade
Za fil: 1L mleka, 200gr bele čokolade, 1 vanilin šećer, 10 kašika šećera, 150gr prženih mlevenih lešnika, 250gr margarina, 20 kašičica kukutuznog skroba
U odgovarajuću posudu umutiti belanca u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca, dodati 250gr šećera, 200gr brašna, 50gr kakaoa i 100gr prđenih lešnika, lagano promešati.
Na kraju u posudu sa žumancima dodati sneg od belanaca i lagano promešati varjačom.
Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći na 180C 25 minuta. Ostaviti koru da se ohladi, pa je iseći na tru tanje kore,
Sjediniti mleko i šećer sa 100gr otopljene čokolade pa preliti svaku koru.
Staviti 9dl mleka da provri, zatim dodati belu čokoladu, vanilin šećer, 10 kašika šećera 150gr mlevenih lešnika promešati i skloniti sa vare.
U 1dl hladnog mleka razmutiti kukuruzni skrob, sjediniti sa filom i vratiti na vatru da se kuva dok se ne dobije gust krem.
Posebno umutiti 250gr margarina pa sjrdiniti sa prohlađenim kremom.
Tortu filovati sledećim redosledom: kora-fil-kora-fil-kora-fil
Kao dekoraciju možete napraviti šare otopljrnom čokoladom.

Primjedbe