ROZEN KOCKE

Sastojci
1 l mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 kesice vanilin šećera
400 gr šećera
250 gr putera
500 gr plazme mljevene
300 gr mljevenih oraha
100 gr bijele čokolade
100 gr crne čokolade
1 pakovanje gotovih kora za rozen tortu


Način pripreme
Razmutiti puding u malo mlieka.
Preostalo mlieko staviti u šerpu dodati šećer i vanilin šećer.
Kad provri mlijeko u to dodati puding. Skuhan puding skoloniti sa ringle.
U vreo puding dodati puter i mješati dok se puter ne otopi.
Smjesu podjeliti na dva dijela.
U prvi dio dodati bijelu čokoladu i mješati da se istopi, pa u to dodati 300 gr plazme.
U drugi dio dodati crnu čokoladu i mješati dok se ne istopi, dodati orahe i 200 gr mljevene plazme.
Kore za rozen tortu nafilovati mlakim filom naizmjenično, poslednja kora se ne filuje.
Kolač uviti u alu foliju i ostaviti u frižider da se stegne.
Sutradan ukrasiti po želji.
domacica.com/radio krajina

Primjedbe