- 2 velike žlice Nutelle
- 2 jaja
- 1 čikara (šolja) od 2 dcl oštrog brašna
- 1 čikara od 1 dcl smeđeg šećera
- ½ čikare od 1 dcl kakaa
- 15 dkg maslaca, otopljenog i ohlađenog
- 10 dkg sitno sjeckanih lješnjaka (može i oraha ili bajama)
Sve sastojke dobro izmiješajte, najprije maslac, jaja, dodajte cukar i lješnjake pa na kraju brašno i kakao. Stavite u pobrašnjen i pouljen kalup.
2. Ricotta smjesa
- 250 gr ricotta sira
- 3 velike žllice Nutelle
- 1 žlica kakaa
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 jaja
Sastojke dobro izmiješajte pa stavite preko prve, brownie smjese. Pećnicu zagrijte na 160 C pa pecite četrdeset pet minuta. Ohlađenu tortu pospite sa samljevenim karameliziranim lješnjacima i okolo je ukrasite mljevenim bajamima.
Karamelizirani lješnjaci
- 20 dkg šećera
- 10 dkg lješnjaka
Šećer otopite na vatri tako da bude tekuća smeđa smjesa tj. karamel pa u njega umiješajate nasjeckane lješnjake. Ohlađenu smjesu stavite u čvršću vrećicu pa dobro istucite batićem za meso. To je smjesa kojom ćete prekriti ovu tortu, ali je možete iskoristiti i za mnoge druge kolače, kreme, sladolede i mousseve.
Primjedbe
Objavi komentar