Evo jedan kolač koji je idealan za ovo doba, a i sam naziv mu to kaže. Lagan je za pripremu , ne treba se peći, pa smo pošteđeni vrućine iz pećnice.
Krema:
• 4 žumanca
• 8 žlica šećera
• 2 vanilija šećer
• 1 vanilija puding
• 3 žlice brašna
• 1 lit mlijeka
• 1 petit beurre keks
Priprema:
Petit beurre keks namočiti malo u toplom mlijeku, posložiti na pleh i lagano poprskati keks sa rumom.
Prokuhati 1 litar mlijeka i u to lagano dodati smjesu od gore navedenih sastojaka u koju dodate malo hladnog mlijeka da smjesa postane lagano tekuća. U vruću kremu, kad je gotova, dodati čvrsto tučeni bjelanjak, žlicu po žlicu (mješajte sa drvenom žlicom). Na ohlađenu kremu dodajte dva šlaga ili tučeno slatko vrhnje. Po vrhu naribajte čokoladu.
Više recepata potražite na recepti-svijeta.com
http://www.portaloko.hr
Primjedbe
Objavi komentar