LEMON CURD KEKS TORTA

Sastojci

oko 600 g. petit keksa


fil

200 g. lemon curd 
500 g. mascarpone sira
500 ml. mlečne slatke pavlake
5 kašika šećera
50 g. šlaga, prah

dekoracija
1 šlag, malo lemon curd

Priprema

Umutiti slatku pavlaku sa šećerom i šlagom. Umešati lagano muteći mikserom hladan lemon curd i mascarpone. 

Keks malo natopiti u mleku i ređati na tacnu 5x4 komada. Preko rasporediti 7 vrhom punih kašika fila. Ređati 4 reda keksa i tri reda fila. Gore staviti šlag i prošarati s lemon curd. Ostaviti 2-3 sata u frižider da keks omekša, fil se malo stegne i da se sjedine ukusi. 

NAPOMENA

polovina količine mascaroponea može se zameniti krem sirom tipa Philadelphia


http://www.maminajela.com

Primjedbe