Za koru:
80 g putera, 80 g šećera, 1 vanilin šećer, prstohvat soli, 5 jaja, 100 g brašna, 100 g mekog brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 100 g mlevenih badema, puter i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje kore
80 g putera, 80 g šećera, 1 vanilin šećer, prstohvat soli, 5 jaja, 100 g brašna, 100 g mekog brašna, 2 kašičice praška za pecivo, 100 g mlevenih badema, puter i brašno za podmazivanje kalupa za pečenje kore
Za fil:
500 ml mleka, 2 kesice kakaa, 50 g šećera, 100 g čokolade, 250 g putera
500 ml mleka, 2 kesice kakaa, 50 g šećera, 100 g čokolade, 250 g putera
Za ukrašavanje:
50 g lomljenih badema, 150 ml slatke pavlake, 16 čokoladnih karamela
50 g lomljenih badema, 150 ml slatke pavlake, 16 čokoladnih karamela
Priprema:
Umitite žicom puter, šećer i vanilin šećer. Dodajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe. Smesu sipajte u podmazan kalup i zagladite špatulom površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada izvadite iz rerne pustite koru da se ohladi.
Umitite žicom puter, šećer i vanilin šećer. Dodajte prstohvat soli i žumanca. Potom dodajte otopljenu čokoladu i sneg od belanaca. Na kraju dodajte mešavinu brašna i praška za pecivo, kao i mlevene bademe. Smesu sipajte u podmazan kalup i zagladite špatulom površinu. Pecite na 170 stepeni oko 40 minuta. Kada izvadite iz rerne pustite koru da se ohladi.
Skuvajte mleko, kakao i šećer. Pustite da se ohladi uz konstantno mešanje, potom dodajte puter. Horizontalno presecite koru i nafilujte. Premažite celu tortu preostalom smesom. Ivicu torte ukrasite lomljenim bademima. Staviti u frižider da se ohladi. Potom ukrasite karamelama i slatkom pavlakom.
Primjedbe
Objavi komentar