Sastojci
oko 500 g. petit keksa
beli fil
1 l. mleka
150 g. šećera
6 kašika gustina
4 kašike brašna
3 vanilin šećera
100 g. bele čokolade
250 g. maslaca ili margarina
fil od jagoda
500 g. jagoda (količina očišćenih)
6 dcl. vode
3 pudinga od jagode
200 g. šećera
2 šlaga
priprema
Sve sastojke za filove izmeriti, rasporediti u posude za mućenje i kuvanje, jagode izmiksati u blenderu na malo krupnije, ne treba da bude kaša kao za sok. Priprema i dobra organizacija je važna jer se filovi kuvaju u skoro isto vreme i topli se nanose na keks.
fil od jagoda
Puding razmutiti sa 1,5 dcl. vode i 5 kašika šećera, ostatak vode i šećera dodati usitnjenim jagodama i staviti da prokuva. Kuvati jagode kratko, jedan minut, dodati puding pa kuvati još minut, dva, to je dovoljno i fil je gotov.
beli fil
Gustin, brašno, 4 kašike šećera i 2 dcl. mleka izmešati da ne bude grudvica. Ostatak mleka i šećera prokuvati pa skuvati fil. Skloniti sa vatre, dodati kockice bele čokolade, izmešati da se istopi pa odmah dodati i kocke maslaca i dobro izmiksitati.
Keks ređati u dublji pleh dimenzija oko 20x30 cm. Nije potrebno da se namače u mleku jer su filovi topli i fino će omekšati.
Rasporediti beli fil, keks, fil od jagode, keks, beli fil, keks, fil od jagode.
Ostaviti preko noći u frižider da keks omekša, filovi da se stegnu i da se sjedine ukusi.
Dekorisati šlagom
NAPOMENA
Jagode nemojte dugo kuvati sa čećerom i vodom jer će i one puštati vodu pa bi fil mogao da bude redak, dovoljno je oko minut od trenutka kada proključa, tada odmah sipajte puding.
http://www.maminajela.com
oko 500 g. petit keksa
beli fil
1 l. mleka
150 g. šećera
6 kašika gustina
4 kašike brašna
3 vanilin šećera
100 g. bele čokolade
250 g. maslaca ili margarina
fil od jagoda
500 g. jagoda (količina očišćenih)
6 dcl. vode
3 pudinga od jagode
200 g. šećera
2 šlaga
Sve sastojke za filove izmeriti, rasporediti u posude za mućenje i kuvanje, jagode izmiksati u blenderu na malo krupnije, ne treba da bude kaša kao za sok. Priprema i dobra organizacija je važna jer se filovi kuvaju u skoro isto vreme i topli se nanose na keks.
fil od jagoda
Puding razmutiti sa 1,5 dcl. vode i 5 kašika šećera, ostatak vode i šećera dodati usitnjenim jagodama i staviti da prokuva. Kuvati jagode kratko, jedan minut, dodati puding pa kuvati još minut, dva, to je dovoljno i fil je gotov.
beli fil
Gustin, brašno, 4 kašike šećera i 2 dcl. mleka izmešati da ne bude grudvica. Ostatak mleka i šećera prokuvati pa skuvati fil. Skloniti sa vatre, dodati kockice bele čokolade, izmešati da se istopi pa odmah dodati i kocke maslaca i dobro izmiksitati.
Keks ređati u dublji pleh dimenzija oko 20x30 cm. Nije potrebno da se namače u mleku jer su filovi topli i fino će omekšati.
Rasporediti beli fil, keks, fil od jagode, keks, beli fil, keks, fil od jagode.
Ostaviti preko noći u frižider da keks omekša, filovi da se stegnu i da se sjedine ukusi.
Dekorisati šlagom
NAPOMENA
Jagode nemojte dugo kuvati sa čećerom i vodom jer će i one puštati vodu pa bi fil mogao da bude redak, dovoljno je oko minut od trenutka kada proključa, tada odmah sipajte puding.
http://www.maminajela.com
Primjedbe
Objavi komentar