BISKVIT
-5 žlica maslaca
-200 g punozrnatog keksa (može i petit beurre)
KREMA
- 400 g krem sira za mazanje
- 2 jaja
- 140 g šećera
- ½ vrećice vanilin šećera
- 450 ml kiselog vrhnja
PRELJEV
- 4 žlice vode
- 50 g šećera
- 250 g borovnica
- Maslac kratko otopite na laganoj vatri uz neprestano miješanje pa mu dodajte mljevene punozrnate kekse.
- Dno kalupa za torte promjera oko 20 cm obložite pek papirom i premažite s malo ulja, u njega stavite smjesu sa mljevenim keksima i poravnajte.
- Krem sir, jaja, 100 g šećera i ¼ vanilin šećera miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prelijte kremu preko keksa.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C oko 20 minuta.
- Izvadite kolač iz pećnice, ali pećnicu ne gasite.
- Kiselo vrhnje i ostatak šećera (40g) pomiješajte pa prelijte preko kolača.
- Kolač vratite ponovno u pećnicu i pecite još oko 10 minuta.
- Ostavite cheesecake u frižideru da se dobro ohladi, najmanje 3 sata.
- Preljev pripremite tako što ćete šećer pomiješati sa 2 žlice vode lončiću i prokuhati na laganoj vatri kako bi se šećer rastopio. Čim se šećer rastopi, dodajte mu borovnice i poklopite. Kuhajte dok borovnice fino ne omekšaju.
- Gustin prvo miješanjem rastopite sa 2 žlice vode, a onda ga dodajte u smjesu sa borovnicama, promiješajte pa maknite sa vatre.
- Ohlađeni cheesecake zalijte sosom prije serviranja.
http://www.portaloko.hr
-5 žlica maslaca
-200 g punozrnatog keksa (može i petit beurre)
KREMA
- 400 g krem sira za mazanje
- 2 jaja
- 140 g šećera
- ½ vrećice vanilin šećera
- 450 ml kiselog vrhnja
PRELJEV
- 4 žlice vode
- 50 g šećera
- 250 g borovnica
- Maslac kratko otopite na laganoj vatri uz neprestano miješanje pa mu dodajte mljevene punozrnate kekse.
- Dno kalupa za torte promjera oko 20 cm obložite pek papirom i premažite s malo ulja, u njega stavite smjesu sa mljevenim keksima i poravnajte.
- Krem sir, jaja, 100 g šećera i ¼ vanilin šećera miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Prelijte kremu preko keksa.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190°C oko 20 minuta.
- Izvadite kolač iz pećnice, ali pećnicu ne gasite.
- Kiselo vrhnje i ostatak šećera (40g) pomiješajte pa prelijte preko kolača.
- Kolač vratite ponovno u pećnicu i pecite još oko 10 minuta.
- Ostavite cheesecake u frižideru da se dobro ohladi, najmanje 3 sata.
- Preljev pripremite tako što ćete šećer pomiješati sa 2 žlice vode lončiću i prokuhati na laganoj vatri kako bi se šećer rastopio. Čim se šećer rastopi, dodajte mu borovnice i poklopite. Kuhajte dok borovnice fino ne omekšaju.
- Gustin prvo miješanjem rastopite sa 2 žlice vode, a onda ga dodajte u smjesu sa borovnicama, promiješajte pa maknite sa vatre.
- Ohlađeni cheesecake zalijte sosom prije serviranja.
http://www.portaloko.hr
Primjedbe
Objavi komentar