Sastojci: 130 g brašna, 30 g kakao praha, 1/2 žličice soli, 100 g čokolade za kuhanje, 8 žlica maslaca, 125 ml tamnog piva, 4 jaja sobne temperature, 130 g šećera, 130 g smeđeg šećera, 2 žličice ekstrakta vanilije, 130 g čokoladnih kapljica
Priprema: Prosijte brašno, sol i kakao. Otopite čokoladu za kuhanje na pari. U maloj tavi na srednje visokoj temperaturi otopite maslac dok ne poprimi zlatno-smeđu boju. Ulijte maslac u čokoladu te dodajte pivo. Mutite jaja i šećer oko dvije minute, dok smjesa ne postane gusta i sjajna. Nastavite miksati na najmanjoj brzini dok dodajete prethodno pripremljene suhe i mokre sastojke. Na krjau dodajte ekstrakt vanilije. Pazite da ne miksate smjesu predugo. Umiješajte čokoladne kapljice. Ulijte smjesu u posudu za pečenje koju ste prethodno nauljili i pobrašnili. Pecite 40 do 45 minuta na 180°C. Poslužite sa sladoledom od pistacije.
Primjedbe
Objavi komentar