Potrebno je:
750 g šljiva, kesica vanilin šećera, 400 g šlaga, 4 kašike + 130 g šećera, 2-3 kašike likera od badema, 3 lista želatina, kašika karamelizovanih badema, štapić cimeta i kašika gustina
750 g šljiva, kesica vanilin šećera, 400 g šlaga, 4 kašike + 130 g šećera, 2-3 kašike likera od badema, 3 lista želatina, kašika karamelizovanih badema, štapić cimeta i kašika gustina
Priprema:
Zagrejte šlag, dve kašike šećera i vanilu. Čim proključa, smanjite temperaturu i kuvajte oko tri minuta. U međuvremenu, listove želatina omekšajte u hladnoj vodi. Posudu sklonite s ringle, sipajte liker, odmah dodajte oceđen želatin i promešajte. Desert rasporedite u četiri čaše, poklopite i ostavite da se hladi tokom noći u frižideru. U tiganju karamelizujte dve kašike šećera i bademe, sipajte ih na nauljenu foliju i ohladite. Skuvajte sirup od 130 g šećera i 250 ml vode, dodajte neoljuštene prepolovljene šljive bez koštice, kašiku gustina, štapić cimeta i kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne počne da se zgušnjava. Sklonite s ringle, izvadite cimet, ohladite, sipajte preko deserta i ukrasite bademima.
Zagrejte šlag, dve kašike šećera i vanilu. Čim proključa, smanjite temperaturu i kuvajte oko tri minuta. U međuvremenu, listove želatina omekšajte u hladnoj vodi. Posudu sklonite s ringle, sipajte liker, odmah dodajte oceđen želatin i promešajte. Desert rasporedite u četiri čaše, poklopite i ostavite da se hladi tokom noći u frižideru. U tiganju karamelizujte dve kašike šećera i bademe, sipajte ih na nauljenu foliju i ohladite. Skuvajte sirup od 130 g šećera i 250 ml vode, dodajte neoljuštene prepolovljene šljive bez koštice, kašiku gustina, štapić cimeta i kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne počne da se zgušnjava. Sklonite s ringle, izvadite cimet, ohladite, sipajte preko deserta i ukrasite bademima.
Izvor: Novovsti
Primjedbe
Objavi komentar