ZALIVENI ČOKOLADNI KOLAČ

Sastojcı:

5 jaja
1,5 čaša šećera
3 kašike kakaa
1 čaša mlijeka
1 čaša ulja
1 čajna kašika sode bikarbone
1 vanilin šećer
1 pecivo
6 punih kašika bršna

Preliv:

2 čaše mlijeka
2-3 kašike šećera
1 kašika kakaa

Sos:

1 paket čokolada sos
2,5 čaše mlijeka
1 mliječna čokolada(80 g)




Prıprema:

Dobro umutiti jaja i šećer, a onda dodti ostale namirnice te miješati kašikom. Peći na 200 stepeni  15-20 minuta. Dok se kora peče prviti preliv za koru. Mlijeko, šećer i kakao mutiti mikserom oko 1 minute, a u drugu posudu spremiti čokoladni sos za sami kraj( pripremiti ga po uputstvu na vrećici) zatim dodati čokoldu i mlijeko i pustiti da proključa. Kada izvadimo koru preliti je pripremljenim prelivom, a malo kasnije( nakon što se malo ohladi) preliti čokoladnim sosom. Za dekoraciju može poslužiti mljevena pistacija.

Primjedbe